Πολιτική

Χωρίς όρια οι προκλήσεις Ερντογάν

01.06.2022 | 16:24 Eνσωμάτωση

Στο «κόκκινο» το Αιγαίο - Ορατός ο κίνδυνος επεισοδίου, την ώρα που ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα.

«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρόμο». Με νέες δηλώσεις επανέρχεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Διερωτάται αν η Ελλάδα παίρνει μαθήματα από την ιστορία. «Είμαστε υπέρ μιας εξωτερικής πολιτικής με αξιοπρέπεια. Πας και κάνεις επίδειξη, απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου; Τι κάνεις; Σύνελθε. Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την ιστορία; Πού ήσουν στην ιστορία και που είσαι» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Προειδοποιεί οτι η προσπάθεια να τα βάλει κανείς με την χώρα του δεν θα έχει αποτέλεσμα. «Μετά αρχίζεις να κλαις και να γκρινιάζεις. Μην προσπαθήσετε να χορέψετε την Τουρκία. Θα κουραστείς και θα μείνεις στον δρόμο. Δεν έχουμε πια διμερείς συνομιλίες μαζί τους» συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία, κάνοντας λόγω για μια πληγή που έκλεισε μετά από 84 χρόνια.

Σαφής ως προς τις προθέσεις της Ελλάδας ήταν πριν από λίγες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

«Είμαστε μια αμυντική δύναμη, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι κάθε αίσθηση απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ αυστηρό τρόπο» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιθετικά και τα τουρκικά δημοσιεύματα. Ενδεικτικό το άρθρο της Χουριέτ που δείχνει την ενόχληση της χώρας για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις κινήσεις του.

Παραπονιέται για την γαλάζια πατρίδα όπου κι βρεθεί.

Με τον όρο κλεμμένη περιουσία αναφέρεται σε ελληνικά εδάφη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις ενώ τραβώντας ακόμα περισσότερο το σχοινί επιτέθηκε ευθέως στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο Μητσοτάκης δεν πήρε το μάθημά του από τους βάνδαλους παππούδες του που έπεσαν στην θάλασσα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φαίνεται ότι αυτή η αδαής νοοτροπία ζητά και πάλι τον βυθό της θάλασσας».

Εορτασμοί για τα 111 χρόνια τουρκικής αεροπορίας

Τα 111 χρόνια της γιορτάζει η τουρκική πολεμική αεροπορία δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο.

Αίσθηση όμως προκαλεί το πλάνο από την αίθουσα επιχειρήσεων όπου φαίνονται δύο χάρτες με τις κύριες περιοχές δράσης.

Την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όλα αυτά την ώρα που είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος των Τουρκικών F-16 με διαθεσιμότητες.

Βράζει το εσωτερικό της Τουρκίας

Η τεράστια αύξηση του κόστους ζωής και η οργή των πολιτών της Τουρκίας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Τα προϊόντα έχουν φτάσει στα ύψη με τους πολίτες να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε γάλα για τα παιδιά τους.

Ο βασικός μισθός στην Τουρκία αντιστοιχεί σε περίπου 215 ευρώ, ενώ η τιμή για ένα μπουκάλι γάλα υπολογίζεται στα 2 ευρώ. περίπου.

Την ίδια στιγμή στην πλατεία Ταξίμ συγκεντρώθηκαν 1.000 άνθρωποι κρατώντας πανό με σύνθηματα όπως: «Ο Ερντογάν θα φύγει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Τους διαδηλωτές εμπόδισαν μονάδες της αστυνομίας εξοπλισμένες με ασπίδες ενώ έγιναν τουλάχιστον 200 συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/06/2022