Πολιτισμός

Απονεμήθηκαν τα 37α βραβεία του Ιδρύματος Μπότση

27.05.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, δόθηκαν χθες τα δημοσιογραφικά βραβεία του ιδρύματος Μπότση. Στην τελετή βραβεύτηκαν οι συντάκτες οι οποίοι διακρίθηκαν για την εργασία τους, την χρονιά που πέρασε ανάμεσα τους και δικοί μας άνθρωποι από το MEGA, Το Βήμα και τα ΝΕΑ.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση για την ελληνική δημοσιογραφία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η 37η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Την φετινή τελετή των βραβείων τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», έλαβε ειδικό τιμητικό βραβείο για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας και προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

«100 χρόνια κυκλοφορίας, παρέχοντας πάντα έγκυρη και έγκριτη δημοσιογραφία με σημαντική προσφορά στο έθνος την κοινωνία και την προαγωγή του πολιτισμού», παραλαμβάνει ο διευθυντής του Βήματος κ. Καρακούσης.

Από το MEGA, o δημοσιογράφος και παρουσιαστής του LIVE NEWS Νίκος Ευαγγελάτος, βραβεύτηκε για την εντυπωσιακή πορεία των 36 ετών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα καθώς και για την δημιουργία επιτυχημένων ενημερωτικών ιστοσελίδων.

«Το βασικό κέντρο της δουλειάς μας, δεν είναι το γεγονός, είναι ο άνθρωπος, τον άνθρωπο, έχουμε σαν κέντρο και σαν σκέψη αυτό λοιπόν είναι που εμένα με οδηγεί τόσα χρόνια και αυτό είναι που όσο μου μένει ακόμα σε αυτή τη δουλειά θα συνεχίσω να κάνω», δήλωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Επίσης ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής Κοινωνία ώρα MEGA , Ιορδάνης Χασαπόπουλος βραβεύτηκε, για τα 35 χρόνια επιτυχημένης δημοσιογραφικής πορείας.

«Θέλω να ευχαριστήσω το ίδρυμα Μπότση, όλους τους συναδέλφους, θέλω να πω στα νέα τα παιδιά ότι η μεγάλη προσπάθεια τελικά ανταμείβεται μπορεί να αργήσουν τα βραβεία, αλλά νομίζω οι κόποι μιας ζωής πρέπει να ανταμείβονται», τόνισε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Για τη δημοσιογραφική προαγωγή θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια ,τις υποδομές και τις μεταφορές βραβεύτηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Προκόπης Γιόγιακας.

Από τα Παραπολιτικά για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα οικονομικού ρεπορτάζ βραβεύτηκε ο Φώτης Κόλλιας.

«Νομίζω έχουμε καταξιώσει το ίδρυμα σε ένα πολύ ζωντανό δημοσιογραφικό φορέα, έχει πάρει την αποδοχή των δημοσιογραφιών, όλες οι ενώσεις της χώρας , συμμετέχουν στις επιτροπές, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», επεσήμανε ο πρόεδρος των βραβείων, κ. Καραγιάννης.

Συνολικά δόθηκαν 40 βραβεία για την προσφορά τους στη δημοσιογραφία σε δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/05/2022