Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνέχεια στη δίκη με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που τον καταγγέλλει

17.05.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε και σήμερα η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που τον έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού.

Απειλές, χυδαία τηλεφωνήματα και προσβολές. Η ηθοποιός που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη, περιέγραψε στην κατάθεσή της πως όταν εκείνη αντιστάθηκε, ο κατηγορούμενος απείλησε να την καταστρέψει.

«Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος μου είπε ‘μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο’. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατά μου. Μου είπε ‘αν περάσεις αυτήν την πόρτα θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου’».

«Θα έρθω εκεί που είσαι»

Μετά το περιστατικό, η μάρτυρας περιέγραψε πως για 10 ημέρες της τηλεφωνούσε και της έστελνε μηνύματα, χυδαίου περιεχομένου.

«Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα ‘σήκωσέ το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι’. Κι εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει που είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται».

Έναν χρόνο μετά, ο Πέτρος Φιλιππίδης της τηλεφώνησε και πάλι.

«Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει ‘είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…’. Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με έναν συνάδελφό μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη».

«Με βιάζει ξανά»

Η ηθοποιός ξέσπασε για τους ισχυρισμούς του ηθοποιού και σκηνοθέτη πως του ρίχτηκε.

«Με έχει πειράξει που λέει ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για έναν ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι έναν χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι;».

Η εξέταση της καταγγέλλουσας θα συνεχιστεί στις 25 Μαΐου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/05/2022