Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανελέητοι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο εργοστάσιο Azovstal – Τελευταίες εξελίξεις

14.05.2022 | 12:51 Eνσωμάτωση

Το εργοστάσιο του Azovstal στη Μαριούπολη έχει μετατραπεί σε ρωσικό πεδίο βολής.

Τα χτυπήματα του ρωσικού στρατού είναι διαρκή στα τελευταία τετραγωνικά της ουκρανικής αντίστασης στο λιμάνι της Αζοφικής.

Το τάγμα Αζόφ αναφέρει πως από την αρχή του πολέμου και την πολιορκία της Μαριούπολης οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξουδετερώσει περισσότερους από 6.000 Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή και περισσότερα από 70 άρματα μάχης έχουν καταστραφεί.

Υποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από το Χάρκοβο – Συνεχίζονται οι μάχες

Στο μέτωπο του Χαρκόβου, η σθεναρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων εδώ και περισσότερο από δυόμισι μήνες φέρνει υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως σήμερα οι δυνάμεις τους αντεπιτίθενται στο ρωσικό στρατό και ανακαταλαμβάνουν χωριά στα ανατολικά της πόλης.

«Μέχρι τον Αύγουστο η Ρωσία θα ηττηθεί σε όλα α πεδία μάχης»

Την ίδια στιγμή η ουκρανική αντικατασκοπία έδωσε χρονοδιάγραμμα για το τέλος τόσο του πολέμου, όσο και του ίδιου του Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κίεβο μέχρι τα τέλη Αυγούστου η Ρωσία θα έχει ηττηθεί στα πεδία των μαχών, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου δεν υπάρχει ενεργό πεδίο μάχης στη χώρα.

Οι απώλειες των Ρώσων στα πεδία των μαχών είναι πολύ μεγάλες, λένε οι Ουκρανοί, που επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να περισυλλέξουν τις σορούς Ρώσων στρατιωτών που έχουν αφεθεί άταφες στα πεδία, ειδικά στα περίχωρα του Κιέβου.

Το Κίεβο συλλέγει δείγματα DNA από τις σορούς προκειμένου να αναγνωριστούν και ενημερώνει τους οικείους των νεκρών Ρώσων στρατιωτών καθώς η Μόσχα μέχρι σήμερα αρνείται να συζητήσει τη χωρίς όρους επιστροφή τους σε ρωσικά εδάφη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/05/2022