Κόσμος

Έκρυθμο το σκηνικό στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera

13.05.2022 | 18:31 Eνσωμάτωση

Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν.

Την ώρα που ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις επιτίθεντο στους εκατοντάδες Παλαιστίνιους που συνόδευαν την δολοφονημένη δημοσιογράφο του Al Jazeera  στην τελευταία της κατοικία, ένας ισραηλινός στρατιώτης έχανε τη ζωή του κοντά στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου στα παλαιστινιακά εδάφη δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ πυροβολήθηκε στο κεφάλι.  Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στη γυναίκα που πυροβολήθηκε.

Έκρυθμο ήταν, την Παρασκευή, το σκηνικό στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Al Jazeera, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες αστυνομικοί εφορμούν στο πλήθος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που είχε επίσης και την αμερικανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, τον οποίο επικαλείται το Reuters, η έρευνα ανέφερε δύο πιθανότητες: η πρώτη, η Αμπού Άκλεχ να επλήγη από μαζικά πυρά Παλαιστίνιων μαχητών με κατεύθυνση ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και η δεύτερη, ένας Ισραηλινός στρατιώτης που ανταπέδιδε τα πυρά από ένα τζιπ προς έναν ένοπλο να τη σκότωσε κατά λάθος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/05/2022