Πολιτική

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ

12.05.2022 | 12:56 Eνσωμάτωση

Το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον νέο Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη.

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν την επικύρωση στη Βουλή της επέκτασης της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ουάσιγκτον, όπου την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, και την Τρίτη θα είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

Στη συζήτηση με τον νέο Αμερικανό πρέσβη ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ελληνική καταγωγή του κ. Τσούνη ο οποίος θυμήθηκε πως ο πατέρας του τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του.

Στο Μαξίμου τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει την επόμενη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο ως ο ηγέτης μιας χώρας που αποτελεί δύναμη σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή και που έχει σταθερό προσανατολισμό ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Η ιστορία της οικογένειας είναι μια μεγάλη ιστορία, το αμερικανικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2022