Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις – Κίνδυνος παγκόσμιου λιμού – Τελευταίες εξελίξεις

12.05.2022 | 12:59 Eνσωμάτωση

Στην Ουκρανία οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές στο εργοστάσιο Azovstal, ενώ οι Ουκρανοί ζητούν βοήθεια μέχρι και από τον Έλον Μασκ. Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες πόλεις της χώρας συνεχίζουν να δέχονται σφοδρό σφυροκόπημα.

Μία δυνατή έκρηξη ακούγεται από το Azovstal. Το ρωσικό σφυροκόπημα είναι ανελέητο.

Οι προσδοκίες για απεγκλωβισμό των περίπου χιλίων Ουκρανών μαχητών είναι σχεδόν μηδαμινές, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι.

Οι Ουκρανοί μαχητές ζητούν βοήθεια και από τον Έλον Μασκ

Προσωπική έκκληση στον Έλον Μασκ να τους βοηθήσει να φύγουν με ασφάλεια από το εργοστάσιο που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τους Ρώσους έκανε ο Ουκρανός μαχητής Σέρχιι Βολίνα.

Mε δάκρυα στα μάτια οι σύζυγοι δύο εκ των μαχητών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα έγκατα του Azovstal επισκέφθηκαν το Βατικανό και ικέτεψαν τον Πάπα να τους βοηθήσει.

Αν και η Μαριούπολη είναι μία πόλη – «φάντασμα» οι απελπισμένοι πολίτες επιστρέφουν στα χαλάσματα γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Η κύρια στρατιωτική προσπάθεια των Ρώσων στρέφεται τώρα στην ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς. Συνεχείς επιθέσεις δέχονται η Ζαπορίζια, το Ντονμπάς και το Χάρκοβο.

Κίνδυνος παγκόσμιου λιμού

Την ίδια στιγμή, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε για τον άμεσα κίνδυνο παγκόσμιου λιμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2022