Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

10.05.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Με φόντο την κόντρα για την ακρίβεια και τις τιμές του ρεύματος, δημοσκόπηση της GPO για την ιστοσελίδα «powergame» δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στην πρόθεση ψήφου στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πληθωρισμό να επιστρέφει στα επίπεδα του 1994 σπάζοντας κάθε ρεκόρ τα τελευταία 28 χρόνια, την ακρίβεια να δοκιμάζει τα νοικοκυριά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να προκαλεί ηλεκτροπληξία στην αγορά, νέα δημοσκόπηση της GPO δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στη ΝΔ.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, με απλή αναλογική η ΝΔ θα συγκέντρωνε 30,8% καταγράφοντας απώλεια μιας ποσοστιαίας μονάδας από τη μέτρηση του Μαρτίου και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8 σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,6%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 12,6% καταγράφοντας απώλεια 1,2 μονάδων. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,9%, ΕΛΛ. ΛΥΣΗ 4,6% και ΜέΡΑ25 2,4%.

Οι αναποφάσιστοι πλέον φλερτάρουν με μονοψήφιο ποσοστό συγκεντρώνοντας 10,6%.

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή πληρωμής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Θέλω να καλέσω, όχι τον κ. Μητσοτάκη αλλά τους πολίτες, το λαό μας, κάθε ιδεολογίας να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια. Απέναντι στην ρήτρα Μητσοτάκη, εμείς αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αποδειχτεί απάτη η επιδότηση των 600€ στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για παραλήρημα Τσίπρα.

«Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά».

Με αιχμές κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατέστησαν ευάλωτη τη χώρα στην ενεργειακή κρίση ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή.

«Πλαφόν στη λιανική. Είναι η δίκαιη πολιτική και επιτέλους θα μάθουμε πόσο πληρώνουν οι παραγωγοί οι οποίοι κερδοσκοπούν».

Στη δημοσκόπηση της GPO η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 54%, πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, με το 40,3% να ζητά πρόωρες εκλογές.

Μετά την επιστροφή στα ιστορικά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί όπως είπε το 3ο βήμα με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελέσει όπως είπε και τη βάση διαλόγου μελλοντικών συγκλήσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/05/2022