Πολιτική

Ανοικτή κόντρα Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου με φόντο την παραβατικότητα

10.05.2022 | 20:40 Eνσωμάτωση

Κόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο πυροδότησε η παραβατικότητα στην πρωτεύουσα.

Την έντονη δυσαρέσκειά του με όσα κάνει ή δεν κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια στην Αθήνα εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος ευθέως στον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων χωρίς περιστροφές τόνισε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο παρά την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια καθώς διαπιστώνει τους τελευταίους μήνες υποχώρηση της αστυνομίας.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η Αθήνα χρειάζεται μία προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στις γειτονιές και στο κέντρο της. Εμείς γι’ αυτό μιλάμε για ένα νέο μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης. Με τον αστυνομικό στη γειτονιά. Όχι τον αστυνομικό απλώς έξω απ’ το αστυνομικό τμήμα».

Προκαλεί απορίες η στάση του δημάρχου Αθηναίων απάντησαν κύκλοι του υπουργείου σημειώνοντας πως φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις «σκούπα» και πως υπάρχει επικοινωνία και συντονισμός του δήμου με τον αρμόδιο υφυπουργό.

«Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Η συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη εμπεριέχει την απάντηση αν ο δήμαρχος επιθυμεί την τήρηση των νόμων και την πάταξη της παρανομίας, απάντησαν από την Πλατεία Κοτζιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/05/2022