Πολιτική

Σε προεκλογικούς τόνους κυβέρνηση & αντιπολίτευση με το βλέμμα στην αυτοδυναμία

09.05.2022 | 20:33 Eνσωμάτωση

Πολιτική κόντρα εξακολουθούν να πυροδοτούν τα υπερκέρδη που αποκομίζουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι κάλπες θα στηθούν σε έναν χρόνο, ήδη κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν μπει σε προεκλογικό κλίμα, καθώς η απλή αναλογική φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της αυτοδυναμίας αλλά και τις ενδεχόμενες συνεργασίες.

«Το θέμα είναι ότι όσο γρηγορότερα υπάρξει πολίτικη αλλαγή, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός αξίζει να μας δώσει τη δυνατότητα να απαλλαχτεί και από τον έναν και από τον άλλον και να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλιστικό κορμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κόντρα για τα υπερέσοδα του ρεύματος

Πολιτική σύγκρουση έχουν προκαλέσει και τα υπερέσοδα των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης.

«Έχει κοινοποιηθεί ,από όσο γνωρίζω, αργά την Παρασκευή ή σήμερα το πόρισμα της ΡΑΕ αλλά δεν έχει ακόμα αναλυθεί δεν έχει διαβαστεί. Συνεπώς πρέπει να δούμε το πόρισμα και μέσα στην εβδομάδα θα επανέλθει η κυβέρνηση κεντρικά με τα συμπεράσματά της», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι, εφορμώντας στο δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά:

«Ο κ. Τσίπρας, αδυνατώντας να μιλήσει επί της ουσίας για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, άρχισε πάλι τις προσφιλείς του θεωρητικολογίες και τα Tsipronomics. Είναι ένας πολιτικός που επί 15 χρόνια που είναι αρχηγός, το μόνο που έχει προσφέρει είναι ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι ανακοινώσεις επί του πορίσματος μπορεί να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2022