Κόσμος

Γερμανία: Σε «ευαίσθητη κατάσταση κινδύνου» στις εκδηλώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

08.05.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Μετά την εκτίμηση του διευθυντή της CIA για τα πυρηνικά όπλα, τώρα ο ίδιος προσπαθεί να σκιαγραφήσει τον Πούτιν και να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του.

Όπως τονίζει ο Γουίλιαμ Μπερνς, διευθυντής της CIA, η δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία είναι «τουλάχιστον εξίσου επικίνδυνη και ίσως «ακόμη πιο επικίνδυνη» φάση απ’ ό,τι η πρώτη.

Ο Πούτιν πιστεύει πως δεν επιτρέπεται να ηττηθεί.

Ο διευθυντής της CIA υποστήριξε ότι «ο Πούτιν βρίσκεται σε μια τέτοια διανοητική κατάσταση που πιστεύει ότι δεν επιτρέπεται να ηττηθεί», και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ηγέτης «είναι πεπεισμένος ότι αν διπλασιάσει τις προσπάθειες θα επιτύχει πρόοδο».

Προληπτικά μέτρα στη Γερμανία

«Ευαίσθητη κατάσταση κινδύνου» προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, σχετικά με την αυριανή επέτειο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότεροι από 3.400 αστυνομικοί θα βρίσκονται στα σημεία των εκδηλώσεων, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Η αστυνομία απαγόρευσε την εμφάνιση συμβόλων όπως ρωσικές και ουκρανικές σημαίες, στρατιωτικών στολών κλπ., αλλά και την ανάκρουση εμβατηρίων, εθνικών ύμνων και συνθημάτων για τον πόλεμο.

Η απόφαση των γερμανικών Αρχών προκάλεσε την οργή του πρέσβη της Ουκρανίας στο Βερολίνο ο οποίος ζήτησε «να ανακληθεί η σκανδαλώδης απόφαση», αλλά και από τη γερμανική αντιπολίτευση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/05/2022