Κόσμος

Αύξηση κατά 37% στο φυσικό αέριο το μήνα Απρίλιο στην Αθήνα

05.05.2022 | 16:19 Eνσωμάτωση

Ότι έχουν διαφωνίες και αντιρρήσεις συμφώνησαν οι 27 στην χθεσινή συνεδρίαση και τα βλέμματα είναι στραμμένα στην σημερινή συνεδρίαση και το αποτέλεσμά της.

«Αυτό που τέθηκε σήμερα είναι πολύ μακριά από αυτό με το οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όχι λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αλλά για πολύ σημαντικούς πρακτικούς λόγους» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ουγγρικής κυβέρνησης.

Σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου ξεκίνησε από τα 107,1 ευρώ ανά μεγαβατώρα και με πολλές αυξομειώσεις στη μια το μεσημέρι έπεσε κατά μόλις 1,5 ευρώ.

Στην Αθήνα μάλιστα και σύμφωνα με την έκθεση του energypriceindex η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκα κατά 37%.

Σύμφωνα με την έρευνα που καταγράφει τν τιμή του φυσικού αερίου που καταβάλλεται από οικιακούς πελάτες η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών χωρών.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται και σήμερα ωστόσο σύμφωνα και με δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Ενέργειας Μπάρμπαρα Πομπιλί λύση δεν αναμένεται πριν από το τέλος της εβδομάδας.

«Ορισμένες χώρες εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό πετρέλαιο από άλλες, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να συμφωνήσουν σε αυτό το μέτρο. Όμως νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και Υγείας, Μπάρμπαρα Πομπιλί.

Συνεχές σφυροκόπημα

Και όλα αυτά ενώ το σφυροκόπημα στην Ουκρανία είναι συνεχές.

«Ουκρανός διοικητής λέει ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν μπει στις σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο με στόχο να καταστρέψουν τους τελευταίους θύλακες της αντίστασης στη Μαριούπολη» μεταδίδει το δελτίο του BBC.

Βίντεο καταγράφει την στιγμή της έκρηξης σε γέφυρα στο Ντνίμπρο.

Επίθεση δέχθηκε και το Μπρόβαρι για άλλο ένα βράδυ.

«Γίνονται σφοδρές, αιματηρές μάχες. Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να συγκρατήσουν την πίεση του εχθρού» δήλωσε ο διοικητής του Τάγματος  «Αζόφ».

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αποθήκη πυρομαχικών στο Μικολάιβ και ότι έπληξε 51 θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σκοτώνοντας περισσότερους από 600 μαχητές.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι κατάφεραν να πάρουν πίσω εδάφη που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι στην περιοχή της Χερσώνας.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι τον περασμένο Απρίλιο η Ρωσία έκανε δοκιμές πυραύλων «Ισκαντέρ» που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές κοντά στο Καλίνινγκραντ, την περιοχή που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Όλες τις δυνάμεις της θα παραθέσει η Μόσχα στην παρέλαση της 9ης Μαΐου όπως φαίνεται στα πλάνα από την δεύτερη πρόβα που έγινε εχθές το βράδυ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/05/2022