Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ατελείωτος θρήνος για το μυστηριώδη θάνατο της 3χρονης

05.05.2022 | 18:21 Eνσωμάτωση

Οι γιατροί είχαν υπόνοιες για τη νόσο Kawasaki.

Γρίφος ο θάνατος της 3χρονης

Μετά την τελευταία σπαρακτική πράξη, στην εκκλησία, στολισμένη με ροζ μπαλόνια και κουφέτα, όπου οι γονείς αποχαιρέτησαν τη μικρή Κατερίνα, που «έφυγε» ξαφνικά, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον λόγο…. η μητέρα της, συντετριμμένη, αναζητά μια απάντηση. Ποια ήταν η αιτία που το παιδί της πια, δεν είναι στη ζωή κι αν φταίει κάποιος για αυτό, ζητά να βρεθεί και να τιμωρηθεί.

Ο θάνατος της 3χρονης μικρούλας, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο. Ένα παιδί απόλυτα υγιές, που μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και 11 ημέρες μετά, κατέληξε.

Ανάμεσα στις παθήσεις που διερευνούσαν οι γιατροί ήταν η νόσος Kawasaki αλλά και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού στο παιδί.

«Η μητέρα του παιδιού τα βάζει με τους γιατρούς που δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν τι είχε το παιδί και να το σώσουν» δήλωσε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

Αναζητούν τα αίτια

Από την νεκροτομή που έγινε δεν εντοπίστηκε σαφής αιτία θανάτου. Έτσι, ελήφθησαν δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων, όμως, συνήθως καθυστερούν.

Οι ιατροδικαστές αυτό που αναζητούν είναι τον μηχανισμό που οδηγεί στον θάνατο το μόλις 3ων ετών κοριτσάκι και βύθισε στην απέραντη θλίψη την οικογένειά της.

H ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου παιδιού, Κατερίνα Αποστολίδου μίλησε στην κάμερα του LIVE NEWS και δήλωσε πως δεν υπάρχουν κάποια παραπάνω στοιχεία έως τώρα που να μπορούν να δώσουν φως στο μυστήριο θανάτου του παιδιού.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/05/2022