Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 3χρονη που εισήχθη στο νοσοκομείο με πρήξιμο στον αστράγαλο – Μήνυση των γονιών για ιατρικό λάθος

03.05.2022 | 20:11 Eνσωμάτωση

Το παιδάκι εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου την Μεγάλη Τρίτη με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο, η κατάσταση του διαρκώς επιδεινωνόταν χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. 12 ημέρες αργότερα το Σάββατο έπεσε σε κώμα και μεταφέρθηκε δια σωληνωμένο στο Ιπποκράτειο όπου κατέληξε μέσα σε 1,5 ώρα. Μήνυση σε βάρος της διοίκησης και των γιατρών του Παπαγεωργίου κατέθεσαν οι γονείς.

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επί 12 μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως ότου μεταφερθεί διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε μέσα σε 2 ώρες. Οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εμφάνισε πρήξιμο στον αστράγαλο και πόνους. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου, όμως μετά από λίγες μέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

«Είχε ένα οίδημα στον αστράγαλο και ένα άλγος στο χέρι έκανε και ένα εμπύρετο και πήγαν στο νοσοκομείο με αυτά τα συμπτώματα. Οι ορθοπεδικοί δεν βρήκαν κάτι και έγινε εισαγωγή για να εξεταστεί από τους παιδιάτρους μέχρι κι εκεί δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση» δήλωσε η ιατροδικαστής, Αποστολίδου Κατερίνα.

Επί 12 μέρες από την Μεγάλη Τρίτη έως και το Σάββατο 30 Απριλίου, οι γονείς ζητούσαν να μάθουν τι έχει το κοριτσάκι όμως δεν πήραν ποτέ απάντηση. Η γιαγιά του κοριτσιού περιέγραψε στο MEGA τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού.

«Μπήκε με πρήξιμο, κάναμε αξονικές περνούσαν οι μέρες τίποτα έφτασε 42 πυρετό, του κάνανε αξονική την άλλη Παρασκευή και βρήκανε υγρό στου πνεύμονες δεν μπορούσε να ανασάνει …τίποτα μοναχό του πάλευε» περιγράφει η γιαγιά του άτυχου παιδιού.

Το Σάββατο το πρωί το παιδί εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο πλέον στο Ιπποκράτειο. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών το κοριτσάκι μέσα σε 2 ώρες κατέληξε από ανακοπή.

«Το παιδάκι ήρθε το Σάββατο το πρωί διασωληνωμένο. Ουσιαστικά έμεινε σε εμάς 2 ώρες. Κατέληξε. Έγινε προσπάθεια από τους γιατρούς για ανάνηψη όμως παρά τις προσπάθειες δεν τα κατάφερε, έπαθε ανακοπή» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γιατροί στο Παπαγεωργίου δεν κατάφεραν να διαγνώσουν από τι έπασχε στο παιδί. Εξέτασαν την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki», αλλά και την περίπτωση του long covid καθώς το κοριτσάκι φέρεται να νόσησε από κορωνοϊό, χωρίς όμως να εκδηλώσει συμπτώματα.

«Από τα συμπτώματα που μου περιέγραψαν οι γονείς ταιριάζει η νόσος «Kawasaki, όμως δεν έχουμε τον φάκελο και την αγωγή και δεν ολοκληρώθηκε η εκτίμηση στο Παπαγεωργίου», ανέφερε η κ. Αποστολίδου.

Για τα αίτια της τραγωδίας διενεργήθηκε νεκροψία –νεκροτομή και αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του 3χρονου παιδιού διέταξε το υπουργείο Υγείας, καθώς είναι ακόμη άγνωστα τα αίτια θανάτου της.

Σημειώνεται πως έχει κρατηθεί βιολογικό και ιστολογικό υλικό για περαιτέρω εξέταση που ενδεχομένως να ρίξει φως στην υπόθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2022