Κόσμος

Ουκρανία: Φρίκη με την ανακάλυψη οκτώ νέων ομαδικών τάφων στα περίχωρα του Κιέβου

03.05.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Οι μάχες γύρω από το Κίεβο μπορεί να έχουν τελειώσει, τουλάχιστον για τώρα, αλλά οι ουκρανικές Αρχές έρχονται αντιμέτωπες πλέον σχεδόν καθημερινά με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής.

Χθες, η αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε έναν ακόμα ομαδικό τάφο στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας όπου τρία άτομα είχαν ταφεί αφού πρώτα βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.

Οι Ρώσοι έσυραν τους τρεις άτυχους Ουκρανούς περί τα 500 μέτρα μέσα στο δάσος και εκεί τους αποτελείωσαν και τους έθαψαν, τους δύο σε ένα ρηχό τάφο και τον τρίτο λίγο πιο πέρα.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 1.202 πολίτες του Κιέβου, με τους 208 να παραμένουν αγνώστων στοιχείων ενώ σημαντικός ακόμα αριθμός αγνοείται.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμάζει έναν ογκωδέστατο φάκελο με τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Το ανατριχιαστικό στην υπόθεση των εκτελέσεων όπως και των βιασμών, είναι πως οι διοικητές των στρατιωτών που έκαναν αυτές τις πράξεις είτε έδωσαν την εντολή είτε το γνώριζαν και έκαναν τα στραβά μάτια.

«Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν. Η Ρωσία δεν επιτέθηκε ποτέ σε καμία χώρα. Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι αυτή η μεγάλη και ισχυρή χώρα δεν επιτέθηκε ποτέ σε κανέναν παρά μόνο υπερασπίστηκε τα σύνορα της. Θεού θέλοντος μέχρι το τέλος του αιώνα η χώρα μας να παραμείνει δυνατή, ισχυρή και, ταυτόχρονα, η εκλεκτή του Θεού» δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2022