Ελλάδα

Πάτρα: Αντιφάσεις για την ώρα θανάτου της Ίριδας

03.05.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Σε αντιφάσεις για την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας που κατέληξε μέσα στο σπίτι της οικογένειας, πέφτει η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Την ώρα που το ζεύγος Πισπιρίγκου Δασκαλάκη ρίχνει φαρμακερά βέλη ο ένας στον άλλο, οι έρευνες και το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα αναμένεται να φωτίσει τα αίτια των θανάτων των δύο κοριτσιών.

Σε περίπτωση που οι θάνατοι αποδειχτεί τελικά ότι ήταν εγκληματική ενέργεια ενδέχεται να ακολουθήσουν και νέες συλλήψεις.

«Οι λαλίστατοι γονείς ουσιαστικά μας έδωσαν πολλές πληροφορίες, ακόμα και για τις συνθήκες θανάτου, αλλά μας περιέγραψαν και τη σκηνή του θανάτου. Εάν αυτή η σκηνή γίνει μία σκηνή εγκλήματος, αντιλαμβάνεστε προφανώς πως μας περιγράφει τους δράστες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είχε πει ο Γρηγόρης Λέων.

Τα όσα έχουν πει οι δύο γονείς των τριών νεκρών κοριτσιών στις καταθέσεις τους αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξετάζονται ξανά υπό νέο πρίσμα.

Οι αντιφάσεις για την ώρα θανάτου

Η μικρή Ίριδα έχασε τη ζωή της στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2021.

Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης εντόπισε πρώτη το βρέφος νεκρό. Στην κατάθεση της στην αστυνομία είχε πει ότι στις 11:30 μπήκε στο δωμάτιο της μικρής και στις 11:37 κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σε τηλεοπτική συνέντευξη όμως είχε δώσει άλλη ώρα θανάτου.

Σε εφτά λεπτά έφθασε στο σπίτι πλήρωμα του ΕΚΑΒ και έκανε επιτόπου προσπάθειες ανάνηψης για να το σώσει.

«Εκείνη την ώρα θα κάναμε ιατροδικαστικό έλεγχο ή θα προσπαθούσαμε να σώσουμε μια ζωή; Αν έχει αρχίσει η σήψη ή υπάρχει νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι είναι 4 – 5 ώρες που έχει πεθάνει ο άνθρωπος, τότε δεν το κάνουμε».

To γεγονός ότι δεν υπήρχε ακαμψία στο βρέφος οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα, ότι η μικρή Ίριδα είχε σταματήσει να αναπνέει μία ώρα πριν φθάσει το ασθενοφόρο.

«Ένας γενικός κανόνας ορίζει πως η θερμοκρασία πέφτει 1 βαθμό ανά ώρα. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι έχασε 1 βαθμό όταν ανέλαβε το ΕΚΑΒ, κρίνουμε ότι η ώρα θανάτου ήταν μία ώρα πριν την έλευση του ασθενοφόρου. Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σπίτι στις 11:30 οπότε οφείλουμε να τοποθετήσουμε τον θάνατο περί τις 10:30», σημειώνει ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής.

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή συμπίπτει με την ώρα θανάτου που φέρεται να την βρήκε η αδερφή της Ρούλας όπως είπε η ίδια σε τηλεοπτική της εμφάνιση, δηλαδή στις 10:45. Γιατί όμως η κλήση για ασθενοφόρο, έγινε σχεδόν μία ώρα μετά; Ένα εύλογο ερώτημα που χρήζει περεταίρω έρευνας.

Στο μικροσκόπιο οι ιστολογικές της Μαλένας

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας. Οι πρώτες τοξικολογικές πάντως ήταν καθαρές. Λόγω απουσίας βιολογικών υγρών μετά το πέρας των τριών χρόνων, οι ιατροδικαστές επιχειρούν να βρουν ευρήματα μέσα από τους ιστούς του κοριτσιού.

Η προανακριτική έρευνα για τους θανάτους των δύο παιδιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με καταθέσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/05/2022