Πολιτισμός

This is Athens City Festival: Το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της πόλης ξεκίνησε!

01.05.2022 | 12:00 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφορικά με το «This is Athens City Festival» το οποίο ξεκίνησε!

Το «This is Athens City Festival» ήρθε για να ομορφύνει τις ανοιξιάτικες μέρες του Μαΐου και να μας δώσει μία σειρά λόγων για να απολαύσουμε την πόλη μας μέσα από 100 δράσεις από τον χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες με τα αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις να καλωσορίζουν του Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Παράλληλα, θα διοργανωθούν συναυλίες, σε πάρκα, δρόμους, στοές, θεματικές διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου, βραδιές γαστρονομίας και αθλητικές δράσεις στην ύπαιθρο.

«Στην Ακαδημία Πλάτωνος θα ζήσετε κάτι διαφορετικό και πολύ όμορφο. Θα δείτε πολλά χαμόγελα μικρών και μεγάλων και χαρά. Τα παιδιά χορεύουν, παίζουν. Σε λίγο θα αρχίσουν δράσεις και δρώμενα για παιδιά, μετά έχουμε πάρτι, το βράδυ θα έχουμε μια υπαίθρια προβολή. Θέλουμε να το κάνουμε θεσμό το φεστιβάλ. Έχουμε πάνω από 100 δράσεις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές, για να μπορέσει λίγο η Αθήνα να πάρει τα πάνω της και να χαρούμε», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

«Το φεστιβάλ είναι για όλες τις ηλικίες. Ανάλογες δράσεις λαμβάνουν όλες οι μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Έτσι προσελκύουμε και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Είμαστε στην Ακαδημία Πλάτωνος που είναι γνωστή στα πέρατα της οικουμένης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτόν τον προορισμό, να τον εντάξουμε στο πρόγραμμα των τουριστών, να μένουν περισσότερες μέρες στην Αθήνα», εξήγησε ο ίδιος.

«Υπάρχει εργαστήρι που μαθαίνει στα παιδιά αρχαιολογική ανασκαφή. Αρχαιολόγοι έχουν θάψει κάποια ευρήματα και τα παιδιά έρχονται και σκάβουν και μαθαίνουν τι σημαίνει αρχαιολογία», είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 01/05/2022