Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Το θρίλερ της χαμένης ζωγραφιάς της Τζωρτζίνας με τα τρία αγγελάκια

29.04.2022 | 16:47 Eνσωμάτωση

Οι εξηγήσεις της κατηγορούμενης αλλεπάλληλες. Τα στοιχεία της έρευνας φωτίζουν κομμάτια στο παζλ της μυστηριώδους υπόθεσης και οι νέες καταθέσεις συμπληρώνουν κενά λίγο πριν η αλήθεια λάμψει συνολικά. Το απόλυτο θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αναλύσεις στο Live News προβληματίζουν ακόμα περισσότερο...

Ακριβώς 3 μήνες μετά την δολοφονία της Τζωρτζίνας, οι ζωγραφιές του παιδιού έχουν μπει στο μικροσκόπιο, με μία να έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Είναι η ζωγραφιά με τα 3 αγγελάκια και τις λέξεις που είχε γράψει η μικρή από κάτω που χάθηκε από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Μια ζωγραφιά για την οποία είχαν μιλήσει τόσο η 33χρονη όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Από τις φυλακές Κορυδαλλού η 33χρονη στέλνει νέα μηνύματα μέσω των δικηγόρων της. Παρά τις αποκαλύψεις, επιμένει ότι για πρώτη φορά ασχολήθηκε με την κεταμίνη λίγα λεπτά πριν συλληφθεί στις 30 Μαρτίου, τονίζει ότι δεν έσβησε τα ηλεκτρονικά της ίχνη και δεν απευθύνθηκε σε κανέναν για να τη βοηθήσει και υποστηρίζει πως είναι μια αθώα που βρίσκεται άδικα στη φυλακή, επειδή όπως λέει τα ΜΜΕ έχουν κάνει το άσπρο – μαύρο στην περίπτωσή της.

Η 33χρονη έχει πάντα στο μυαλό της, το αίτημα αποφυλάκισης που για την ώρα έχει παγώσει, με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν να εκτιμούν πως η υπόθεση θα τραβήξει και δεν θα εκδικαστεί πριν περάσει τουλάχιστον ένας ολόκληρος χρόνος.

Καθημερινά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι καταθέσεις γιατρών αλλά και νοσηλευτών που έζησαν τα δραματικά γεγονότα, με το τμήμα Ανθρωποκτονιών να μην δημοσιοποιεί όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει και ο τεχνικός που φέρεται να βοήθησε την 33χρονη να σβήσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Ένα άτομο που φέρεται να είναι συγγενής της και να έχει ήδη εντοπιστεί.

Το Live News απευθύνθηκε σε τεχνικό υπολογιστών στην Πάτρα, για να μάθει τι μπορεί να σβήσει ένας ειδικός και αν αυτή η διαγραφή υπάρχει τρόπος να ανακτηθεί.

«Τα ψηφιακά ίχνη τοπικά στον υπολογιστή μπορεί κάποιος που γνωρίζει να τα σβήσει. Κάποιος που θέλει να σβήσει σελίδες που έχει επισκεφτεί είναι πολύ δύσκολο, αλλά μπορεί κάποιος που έχει στο νου του να κάνει κακό μπορεί να χρηιμοποιήσει πρόγραμμα VPN και να καλύψει τα ίχνη του», ανέφερε τεχνικός στο Live News.

H 33χρονη αρνείται τα πάντα και για την κεταμίνη, παρά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. Ήδη όπως φαίνεται εδώ, την εποχή που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Ρίο, οι γιατροί ανέφεραν τη χορήγηση κεταμίνης και τη δοσολογία που έπρεπε να δοθεί.

Η κατηγορούμενη όμως επιμένει πως δεν έτυχε να το δει. Εκείνη που για όλες τις ουσίες , όπως η ίδια έχει πει ρωτούσε τους γιατρούς και έψαχνε στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι για την κεταμίνη δεν είδε και δεν άκουσε ποτέ το παραμικρό. Παρά το γεγονός πως αυτό το έγγραφο ήταν μπροστά στα μάτια της, για μέρες.

Το Ανθρωποκτονιών που συνεχίζει τους ελέγχους για τη διαδρομή της κεταμίνης, θεωρεί απίθανο πλέον να παρουσιαστεί οικειοθελώς το άτομο που έκανε τη δουλειά που του είχε ζητηθεί…

Για καταθέσεις τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κληθούν και οι καθηγητές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που το 2021 διοργάνωσαν το σεμινάριο εγκληματολογίας, στο οποίο είχε πάρει μέρος και η 33χρονη.

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνεχίζει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και να συνομιλεί μόνο με τον δικηγόρο και μια στενή ομάδα φίλων και συγγενών του. Κάποιοι από αυτούς ήταν μαζί του σε αυτή τη φωτογραφία, το Πάσχα του 2019, μόλις 17 μέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Ο 30χρονος θεωρεί πως η σιωπή αυτό το διάστημα ίσως αποδειχθεί χρυσός για εκείνον. Το μεσημέρι άκουσε τον δικηγόρο της πρώην γυναίκας του να λέει πως η 33χρονη είναι απογοητευμένη μαζί του και ότι πλέον δέχεται να γίνει τεστ για την πατρότητα των παιδιών τους.

Όλα αυτά την ώρα που τις εξελίξεις παρακολουθούν καθημερινά και ψυχολόγοι και εγκληματολόγοι με πολλές από τις επισημάνσεις τους να προκαλούν ενδιαφέρον.

Όπως τονίζει στο Live News η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση, η συμπεριφορά της 33χρονης έχει πολλά κοινά σημεία με την αντίστοιχη στάση του πιλότου αμέσως μετά τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, πριν από περίπου ένα χρόνο. Και οι δύο όπως μας λέει, φαίνεται να πλάσαραν την ιστορία που ήθελαν χωρίς να κοιτάζουν ποτέ την κάμερα που υπήρχε απέναντί τους.

Οι αστυνομικοί που κινούν τα νήματα στη μεγάλη έρευνα αισιοδοξούν πως στο τέλος θα βρεθούν όλες οι απαντήσεις και δεν θα μείνει κανένα σκοτεινό σημείο. Την επόμενη εβδομάδα οι Αρχές θα έχουν στα χέρια τους, κατά πάσα πιθανότητα και τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας. Των δύο πρώτων παιδιών που έχασε η οικογένεια το 2019 και το 2021. Με όλες τις πληροφορίες και εκτιμήσεις ιατροδικαστών να συγκλίνουν σε διπλή εγκληματική ενέργεια.

Ακριβώς 3 μήνες μετά τη δολοφονία της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, το θρίλερ έχει μπει ήδη στην τελική του ευθεία. Με τα στοιχεία που καθημερινά έρχονται στο φως, να απλώνουν το φως, πάνω από τα σκοτεινά κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης.

Τι αποκαλύπτει ο άνθρωπος που παρακολούθησε μαζί με την Ρούλα το σμεινάριο εγκληματολογίας

Η 33χρονη παρακολούθησε το σεμινάριο εγκληματολογίας τον Απρίλιο του 2021, ένα μήνα μετά το θάνατο της Ίριδας.

Άτομο που παρακολουθούσε μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου το σεμινάριο αυτό αποκάλυψε τα εξής στο Live News:

«Το σεμινάριο άρχισε τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή περίπου την περίοδο της πρώτης εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Είχε διάρκεια 7 μηνών και τα δίδακτρα ήταν 590 ευρώ. Αν κατέβαλες το ποσό εφάπαξ υπήρχε 25% έκπτωση. Εγγράφηκαν περίπου 800 άτομα, αλλά τις online παραδόσεις τις παρακολουθούσαν σίγουρα λιγότεροι».

Το σεμινάριο χωριζόταν σε ενότητες και μεταξύ αυτών διδάσκονταν θεωρίες του εγκλήματος, τρόποι εφαρμογής του νόμου, βίαια εγκλήματα και σωφρονισμός, ενώ υπήρχαν και γραπτές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε το άτομο αυτό, το κλίμα στα online μαθήματα ήταν καλό και οι φοιτητές συμμετείχαν ζωηρά. Οι καθηγητές δέχονταν ερωτήσεις από τους φοιτητές, ωστόσο εκείνο του έκαναν εντύπωση οι εξής ερωτήσεις: «Υπάρχει έγκλημα αν δεν βρεθεί πτώμα;», «Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;».

«Αυτές διατυπώνονταν από τους μαθητές ανώνυμα, επομένως δεν γνωρίζω ποιος τις έκανε», είπε.

Ακόμη αποκάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στο online σεμινάριο λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή της.

«Επισκέφτηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρωση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου πριν από 10 μέρες, στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε από καιρό τελειώσει».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/04/2022