Ελλάδα

Ναύπακτος: Βγήκαν για βόλτα και τους… ποδοπάτησαν τα άγρια άλογα

29.04.2022 | 17:58 Eνσωμάτωση

Η βόλτα με το μηχανάκι στην παραλία για δύο νεαρά παιδιά εξελίχτηκε σε θρίλερ. Μία 19χρονη και ένας 17χρονος νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από ποδοπάτημα αλόγων. Η νεαρή εξιστορεί αποκλειστικά στο LIVE NEWS όσα θυμάται από εκείνο το βράδυ.

«Μας είχαν βρει δύο παιδιά από το χωριό, καλέσανε ασθενοφόρο και μετά φωνάξανε κάποια παιδιά που βρίσκονταν σε μία καφετέρια στο χωριό. Είχε έρθει ένα παιδί και μας κατάλαβε ποιοι ήμασταν εμείς, το παιδί αυτό είχε έρθει από το σπίτι και ενημέρωσε τους γονείς μου τι έγινε και ήρθαν», είπε η 19χρονη.

Τα δύο παιδιά είχαν βγει τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής στο Κρυονέρι Ναυπακτίας, όταν ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με ένα κοπάδι αλόγων στον δρόμο τους. Ο Βασίλης που οδηγούσε τη μηχανή δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στα άλογα.

«Έτσι όπως πήγαινε το παιδί μαζί με τη φίλη του μία βόλτα στο Κρυονέρι στην παραλία που διαθέτει το χωριό πετάχτηκαν μπροστά τα άλογα, λογικά χτυπήσανε τα παιδιά επάνω και το κοπάδι αγρίεψε», δήλωσε ο θείος του 17χρονου.

Το κοπάδι των αλόγων όπως φαίνεται είχε κατέβει από το βουνό στον αυτοκινητόδρομο. Τα δύο παιδιά βγήκαν εκτός πορείας με τα άλογα να τα ποδοπατούν.

«Τα παιδιά πρέπει να πηγαίναν πολύ σιγά γιατί δεν έχουν ούτε γρατζουνιές, δηλαδή στα πρόσωπα, στα χέρια, πουθενά. Τα άλογα πρέπει να τα πατήσανε κατά πάσα πιθανότητα, γιατί το άλλο το παιδάκι και η κόρη μου δηλαδή έχει πάτημα από άλογο και στην πλάτη έχει σπάσει το πλευρό της και στην κλείδα, είναι από τα άλογα», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης.

Αν και μόλις ένα χιλιόμετρο από το σπίτι τους, τα δύο παιδιά είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε κρίσιμη κατάσταση προκειμένου να διασωληνωθεί.

«Το παιδί έχει αποσυνδεθεί πλέον από τα μηχανήματα, είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και σιγά σιγά θα βγει και από τη ΜΕΘ για να πάει στο δωμάτιο αποκατάστασης», αναέφερε ο θείος του 17χρονου για την κατάσταση της υγείας του.

Σε καλύτερη κατάσταση μέρα με τη μέρα και η 19χρονη Βασιλική που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

«Έχω κάποιο κάταγμα από το δεξί μέρος του κεφαλιού, προς τα πίσω και κάπως έχει μουδιάσει το στόμα μου από τα δεξιά, το μάτι μου λιγάκι δεν ανοιγοκλείνει, μόνο κλείνει όταν
κοιμάμαι. 0:37 Απλά είναι μουδιασμένο μάλλον από το κάταγμα και το αυτί μου πάλι έχει 0:46 Από τη δεξιά μεριά έχει βγάλει πάρα πολύ αίμα και έχει πρηστεί με το αίμα και δεν ακούω τόσο καλά», είπε η 19χρονη.

Τα άλογα αυτά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι άγρια, ανεξέλεγκτα στην περιοχή και γίνονται επικίνδυνα όσο είναι ελεύθερα.

Τα δύο παιδιά έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, το σοκ του ατυχήματος όμως παραμένει μεγάλο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/04/2022