Πολιτική

Το κτήμα του Τατοΐου στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κάρολου

26.04.2022 | 20:51 Eνσωμάτωση

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στη Σκωτία.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιωνα του Dumfries House και συζήτησαν για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος του είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων στο Τατόι και σε αυτό το πλαίσιο έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται ήδη έργα 75 εκ ευρώ τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025.

Στην έπαυλη Dumfries το ίδρυμα του Πρίγκηπα Καρόλου έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων και στην ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο ανοικτό σε όλους τους πολίτες προσφέροντας θέσεις εργασίας.

Επικριτικές ήταν οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. «Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε πραγματικά ιδέες για το κτήμα Τατοΐου, δεν ήταν ανάγκη να τις αναζητήσει στη Σκωτία και σε συναντήσεις με πρίγκιπες» δήλωσε το ΚΚΕ.

«Θυμάμαι, όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε υποδεχθεί ο ίδιος και η σύζυγός του -και σωστά είχε κάνει- με πολύ θερμό και πανηγυρικό τρόπο, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Αλίμονο, εάν τέτοιου είδους συναντήσεις, επικοινωνίες, συνιστούν θεσμική εκτροπή» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τα έργα στο Τατόι χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και χορηγίες ιδιωτών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/04/2022