Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρώτο Πάσχα στη φυλακή – Φωτογραφίες των παιδιών της ζήτησε από τους οικείους της

26.04.2022 | 13:15 Eνσωμάτωση

Το πρώτο Πάσχα της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τρέχουσα εβδομάδα, θα είναι εβδομάδα εξελίξεων, καθώς θα «χυθεί» φως και στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο MEGA για τους γονιδιακούς ελέγχους.

Πρώτο Πάσχα για την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρώτο Πάσχα απομονωμένη σε ένα κελί μακριά από τους δικούς της ανθρώπους. Μετά από καιρό την Κυριακή του Πάσχα την επισκέφθηκε η μητέρα και η αδελφή της και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και της πήγαν φωτογραφίες των παιδιών της.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο MEGA για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην φυλακή αυτές τις ημέρες.

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ήταν λίγο δύσκολες μέρες και χθες είχε μια ιδιαιτερότητα η μέρα λόγω της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Δεν είναι καλά τα πράγματα ψυχολογικά. Υπάρχει και η θλίψη των ημέρων και η ψυχολογική κατάστασή της είναι πολύ μέτρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο ζητά η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης, εν μέσω της εσωτερικής έρευνας που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Με τους δύο πρώτους γονιδιακούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύζυγό της, δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα μπορούσαν τα παιδιά να είχαν κληρονομήσει, με αποτέλεσμα τους αιφνίδιους θανάτους τους. Η 33χρονη δηλώνει φανερά απογοητευμένη από τον σύζυγό της στις πληροφορίες που θέλουν τον Μάνο Δασκαλάκη να πραγματοποιεί τεστ πατρότητας.

«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αυτή την ενέργεια που ακούστηκε ότι θα γίνει, από την πλευρά του συζύγου. Εδώ τίθεται ένα ζήτημα γιατί έχει ξεκινήσει ένας γονιδιακός έλεγχος που δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό στον οποίο έχουν υποβληθεί και οι δύο γονείς. Αυτό έγινε τους τελευταίους μήνες και δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη με την Ρούλα Πισπιρίγκου, με την 33χρονη να προσδοκούσε την στήριξη του συζύγου της.

«Δεν υπάρχουν καθόλου επαφές. Δεν είχε την ηθική και τη συναισθηματική υποστήριξη που θα προσδοκούσε από το σύζυγό της και είναι κάτι που την έχει επηρεάσει και απογοητεύσει», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την σχέση της 33χρονης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Από την πρώτη στιγμή το μόνο που ενδιέφερε την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το αίτημα αποφυλάκισης κάτι που σύμφωνα με τον δικηγόρο της αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές εκθέσεις.

«Έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν τεχνικές εκθέσεις» είπε ο δικηγόρος.

-Το αίτημα πότε υπολογίζετε να γίνει;

-Αυτό δεν το ξέρω είναι άμεσα εξαρτώμενο από το χρόνο ολοκλήρωσης των τεχνικών εκθέσεων», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες τόσο για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας όσο και για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Από το μηδέν η έρευνα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Από το μηδέν ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για νέα ιατροδικαστικά πορίσματα, ενώ ανοίγει κύκλος καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των κοριτσιών.

Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες εξελίξεις δρομολογούνται σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές ξεκινούν από την αρχής την ιατροδικαστική εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο τα όποια ευρήματα καταγράφηκαν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις που υπέγραψαν για την 3,5 ετών Μαλένα η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα (Ιούλιος 2019) και την 7 μηνών Ίριδα η ιατροδικαστής Τσιώλα (Μάρτιος 2020) και τίθενται υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα.

Δηλαδή:

-ξεκινά από την αρχή όλος ο εργαστηριακός έλεγχος.

-Έλεγχος τοξικολογικός και ιστολογικός με βάση τα ευρήματα που υπάρχουν

-Πλήρης νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη

Για ενδεχόμενες νέες συλλήψεις

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, τα περί ενταλμάτων συλλήψεως και άμεσων εξελίξεων, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες, δεδομένου ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν θα συνταχθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η ουσιαστική επανεκκίνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την εισαγγελική παραγγελία των Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, για την σύνταξη εκ νέου ιατροδικαστικών εκθέσεων που να ερμηνεύουν τα ευρήματα και να αποφαίνονται για τις αιτίες που απεβίωσε η 3,5 ετών Μαλένα τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2020.

Πλην της παραγγελίας για την σύνταξη νέων εκθέσεων από τους ιατροδικαστές, οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατος της Μαλένας, πρώτη απώλεια για την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Αντίστοιχα, οι εισαγγελείς, αναζητώντας όσα αφορούν τον θάνατο της λίγων μηνών Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, ζητούν να τους διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία, όπως οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, που υπάρχουν για την δεύτερη απώλεια της οικογένειας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/04/2022