Κόσμος

Έλον Μασκ: Εξαγόρασε το Twitter με 44 δισ. δολάρια

26.04.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, αγόρασε το Twitter έναντι του αστρονομικού ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι ανάστατοι για τις αλλαγές που πρόκειται να υπάρξουν, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε και ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ που δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο.

Το Twitter είναι ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρίσκεται πια στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για την μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, όμως, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη νέα εποχή του μέσου και του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί, καθώς ο Έλον Μασκ έχει προειδοποιήσει για σημαντικές αλλαγές.

Ο ίδιος μέσω ανακοίνωσής του έκανε λόγο για ένα πιο ελεύθερο μέσο.

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και της SpaceX, διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι λάτρης του Twitter και πριν καταθέσει την πρόταση της εξαγοράς του μέσου διέθετε το 9% των μετοχών της πλατφόρμας.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει την εξαγορά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/04/2022