Κόσμος

Σαγκάη: Σκηνές χάους – Ξεσπιτώνουν βραδιάτικα αρνητικά κρούσματα

23.04.2022 | 13:16 Eνσωμάτωση

Άλλοι ένδεκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών από κορωνοϊό στη Σαγκάη τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο απολογισμός των θυμάτων μετά τις επίσημες αναφορές φθάνει στα 36.

Όλο και πιο περίεργες μεθόδους καραντίνας επινοούν οι Αρχές της Σαγκάης.

Τρεις εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό που έχουν υποστεί τουλάχιστον 25 εκατομμύρια κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης, τώρα οι Αρχές θα βάζουν έξω από τα σπίτια των θετικών κρουσμάτων συναγερμό.

Το BBC αναφέρει ότι μαζί με τα θετικά κρούσματα σε μία κοινότητα μεταφέρονται και τα αρνητικά, σε άλλα κέντρα συγκέντρωσης.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν μικρά παιδιά μαζί με τις τσάντες τους να φορούν την άσπρη υγειονομική στολή για να πάνε στο σχολείο τους.

Μετά βίας διακρίνονται τα μάτια τους ενώ περπατούν με δυσκολία.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει τους πάνω από χίλιους κατοίκους του χωριού Μπεικάι, λίγο πιο έξω από τη Σαγκάη, να απομακρύνονται με λεωφορεία μέσα στη νύχτα.

Τους είπαν να αφήσουν ανοιχτές ντουλάπες και εξώπορτες για να απολυμάνουν χωρίς να πάρουν τα κατοικίδιά τους.

Οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ για περισσότερο από έναν μήνα κοιμούνται στις εγκαταστάσεις των καταστημάτων για να προετοιμάζουν τους τόνους προϊόντων που πρέπει να αποστείλουν στα κέντρα απομόνωσης.

«Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Είμαστε απασχολημένοι όλη μέρα», λένε οι υπάλληλοι.

Στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας και σε μία από τις πιο σημαντικές μεγαλουπόλεις του κόσμου, οι πολίτες είναι μόνιμοι πρωταγωνιστές σε πραγματική ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/04/2022