Κόσμος

Γαλλία: Προηγείται ο Μακρόν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

23.04.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Καθαρή νίκη του Γάλλου προέδρου Μακρόν δείχνει τελευταία δημοσκόπηση ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών αύριο.

Ο Μακρόν επιμένει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι δεν τελειώνουν όλα αύριο διότι τον Ιούνιο έρχεται ο «τρίτος γύρος» των βουλευτικών εκλογών.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην ψηφίσουν άκρα δεξιά επειδή εκείνος απέτυχε να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή τους.

«Δεν πρέπει να συνηθίζουμε την άνοδο των ακροδεξιών ιδεών. Υπάρχουν διαφορές αξιών ανάμεσα στις κατηγορίες αυτών των ιδεών».

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της ακροδεξιάς επιμένει στα φιλολαϊκά πατριωτικά συνθήματα.

«Η επιλογή είναι απλή. Μακρόν ή Γαλλία. Από την στιγμή που (σ.σ. ο Μακρόν) θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα, η ερώτηση είναι μία: Mακρόν ή Γαλλία».

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τον επόμενο ένοικο του Ελιζέ θα τον κρίνουν όσοι ψήφισαν Μελανσόν και οι αναποφάσιστοι.

Η τελευταία δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σε γαλλικά ΜΜΕ, η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων φαίνεται να ανοίγει.
Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 57%, έναντι 43% της Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο, στοίχημα για τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο είναι το ποσοστό συμμετοχής, καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αυτό κινείται στο 72%.

Ο Μακρόν θα προσπαθήσει να πείσει τους Γάλλους να σπεύσουν στις κάλπες, ενώ ζήτημα είναι και το πώς θα ψηφίζουν οι υποστηρικτές του εκπροσώπου της αριστεράς, Ζαν Λουκ Μελανσόν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/04/2022