Ελλάδα

Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ – «Τσιμπημένες» οι τιμές στο φετινό τραπέζι

20.04.2022 | 13:13 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα ΚΤΕΛ καθώς πολλοί ετοιμάζονται για «Πάσχα στο χωριό». Ωστόσο, βαθιά το χέρι στην τσέπη, όμως, θα πρέπει να βάλει η ελληνική οικογένεια και για το φετινό πασχαλινό τραπέζι.

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων που εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν -μετά από δύο χρόνια πανδημίας- το Πάσχα στην περιφέρεια και η κίνηση στις εθνικές οδούς, τα λιμάνια και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τις πτήσεις να αναχωρούν γεμάτες. Αυξημένη είναι και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ καθώς πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να φύγουν με τα υπεραστικά λεωφορεία.

 Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

Η κίνηση στα λιμάνια για πολλούς νησιωτικούς περιορισμούς είναι αυξημένη και το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών των οχημάτων, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Πασχαλινό τραπέζι: Μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ το κόστος

«Τσιμπημένο» εκτιμάται το φετινό πασχαλινό τραπέζι καθώς οι ανατιμήσεις στην αγορά επηρεάζουν το κόστος του.

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ.

Σε σχέση με το 2021, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φαίνεται ότι θα είναι πολύ αυξημένο από 13,1% έως 19,2%, ένα εύρος όμως που σκιαγραφεί και την ποικιλία επιλογών που έχουν οι καταναλωτές.

Οι τιμές είναι ισχυρά διογκωμένες ακόμη και σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου 2021 οπότε το ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ είχε εκτιμήσει το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5% και στα αναψυκτικά κατά 19,0%.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2022