Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Μομφές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό και την ακρίβεια

20.04.2022 | 13:20 Eνσωμάτωση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την ακρίβεια και τον κατώτατο μισθό, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δε θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ανέφερε ότι η «κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της» και της επέρριψε ευθύνες για την «ακριβότερη τιμή ανά μεγαβατώρα εδώ και μήνες». Όπως επισήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην Ελλάδα αυτή η τιμή πλησιάζει τα 280 ευρώ ενώ στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, που διεκδίκησαν αποσύνδεση της τιμής ενέργειας με την τιμή του φυσικού αερίου είναι στα 112 ευρώ. «Στην Ελλάδα μετακυλίεται αυτούσια στον καταναλωτή», είπε, σχολιάζοντας: «Αυτή είναι ελεύθερη αγορά; Κανένα ρίσκο για τον παραγωγό;».

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε σε υψηλούς τόνους και του καταλόγισε ότι «έχει ακολουθήσει μια πολιτική που αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται, μ’ ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας που είναι πρωτοφανές».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ξανά τον Νίκο Ανδρουλάκη να «ανοίξει τα χαρτιά του» αναφερόμενος σε μία δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ ο οποίος είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνουν πρωθυπουργοί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε με νόημα ότι «τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός και όχι οι παρακάμερες» και πρόσθεσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προτού μιλήσει για πρόσωπα ας μιλήσει για πολιτικές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2022