Ελλάδα

Πάτρα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας

18.04.2022 | 20:15 Eνσωμάτωση

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται κια οι καταθέσεις γιατρών που χειρίστηκαν την περίπτωση της Τζωρτζίνας στο Καραμανδανειο νοσοκομείο. Στην ανακρίτρια κατέθεσε σήμερα η πρώτη γιατρός που είδε το παιδι στα εξωτερικα ιατρεία κάνοντας λόγο για την επιμονή της μητέρας να γίνει εισαγωγή του παιδιού παρα το γεγονός ότι οι περιγραφές της για την κατάσταση της υγείας του ήταν ασαφείς ενω δεν συμβάδιζαν και με την εικόνα των εξετάσεων.

Τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδανειο νοσοκομείο κατέθεσαν σήμερα στην 18η ανακρίτρια . Στην κατάθεσή τους περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μεγάλο επεισόδιο που παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική.

Ζητούσε να γίνει εισαγωγή

Στην κατάθεση της η γιατρός που είδε πρώτη τη Τζωρτζινα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου στις 8 Απριλίου φέρεται να είπε: «Η μητέρα υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα είχε ένα περιστατικό με σπασμούς. Ήταν ιδιαίτερα ασαφής στις περιγραφές της . Ανέφερε πως το παιδί κουνούσε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι με σπασμωδικές κινήσεις. Για αυτό το λόγο εκείνη έκρινε πως το παιδί πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις».

Σύμφωνα με την κατάθεση των παιδιάτρων δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της 9χρονης κάτι που να δικαιολογεί τους σπασμούς που περιέγραφε η Πισπιρίγκου.

«Η Τζωρτζίνα δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά»

Η εκπομπή LIVE NEWS αποκάλυψε την κατάθεση κλειδί του παιδοκαρδιολόγου του Ωνασείου, Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος με σαφήνεια ανέφερε ότι το άτυχο παιδί δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην καρδιά του. Αν και οι εξετάσεις της ήταν άριστες, τοποθετήθηκε η συσκευή του απινιδωτή και του βηματοδότη, ύστερα από επιθυμία των γονέων..

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανα πληροφορίες κατά διαστήματα, κατόπιν ενεργοποίησης του από την μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης.

Στις 29 Ιανουαρίου, ανεξήγητα, η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. (…) Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι έξω καρδιακές» συμπλήρωσε ο παιδοκαρδιολόγος.

Τελικά…αίτημα αποφυλάκισης

Μόνη, στο απομονωμένο κελί όπου κρατειται η Ρούλα Πισπιρίγκου, περιμένει πως και πώς να φτάσει η ώρα του προαυλισμού για να μιλήσει από το καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται έξω από το χώρο κράτησης. Την ίδια στιγμή εμμένει στο αίτημα αποφυλάκισης.

Η γαλλικη εφημερίδα «Le Monde» σε άρθρο με τίτλο ” η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας” κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση, που όπως λέει σόκαρε και πλήγωσε την Ελλάδα.

Ανάληψη σύνταξης…μετά θάνατον

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο δικηγόρος των συγγενών της θανούσης Ευγενίας Κουτρα , σπιτονοικοκυράς της 33χρονης κατηγορούμενης, έγινε ανάληψη χρημάτων σε ΑΤΜ της Πάτρας μετά τον θάνατο της.

Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις γιατρών & νοσηλευτών

Τέσσερις παιδίατροι του Καραμανδάνειου κατέθεσαν σήμερα στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις αναδεικνύουν την αδιαφορία της μητέρας σε κρίσιμα περιστατικά της 9χρονης αλλά και την επιμονή της στην εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εξέτασης μαρτύρων από τη δικαιοσύνη, με τελευταίους να καταθέτουν η μητέρα, η αδερφή και ο πρώην σύζυγος της 33χρονης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/04/2022