Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες – Παρέμβαση Τσίπρα

18.04.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Ένταση επικράτησε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατά τη διάρκειά του η εσωκομματική μειοψηφία «Ομπρέλα» τίναξε στον αέρα τη διαδικασία.

«Θέλω να πω στο Σώμα ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή και δε θα συμμετάσχουν οι σύντροφοι που δεν τους δίνουν το δικαίωμα να εκφραστούν μέσα από τις διαδικασίες του κυρίαρχου Σώματος», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αυτή ήταν η εικόνα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μόλις κατέβηκαν οι τηλεοπτικές κάμερες και ελάχιστα λεπτά πριν κλείσουν οι εργασίες του για την έγκριση των αλλαγών στο καταστατικό.

Η «Ομπρέλα» ζήτησε στο παρά ένα της λήξης των εργασιών να γίνει καταμέτρηση των ψήφων για την απλοποίηση της εγγραφής των νέων μελών, πυροδοτώντας μεγάλη ένταση ακόμη και μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έφτασε να ζητά και 4ο Συνέδριο για το καταστατικό.

«Δεν είμαστε απλοί παρακολουθητές του διαδικτύου ενός κόμματος. Σε ένα κόμμα πηγαίνουμε γιατί μας εκφράζει συμμετέχουμε ακούμε», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον Παύλο Πολάκη να δίνει συνέχεια στη βεντέτα του με την «Ομπρέλα».

«Μετά το σημερινό ‘στήσιμο’, από μένα ‘ΑΝΟΧΗ’ και ‘ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ’ τέλος!», έγραψε ο βουλευτής σε ανάρτησή του στο Facebook.

Από την Κουμουνδούρου εστιάζουν στο θετικό γεγονός της ομόφωνης έγκρισης της πολιτικής απόφασης και της πρωτοποριακής ποσόστωσης του 50% για την κάλυψη των θέσεων στην ΚΕ από γυναίκες.

«Προφανώς και υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές αντιλήψεις για μια σειρά από ζητήματα, αλλά πάντα θα υπάρχει αυτό. Το κρίσιμο ποιο είναι; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μέσα από αυτό το Συνέδριο με μια ξεκάθαρη γραμμή με 5+1 προτάσεις για την επόμενη μέρα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ζητάμε και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους πάνω στις 5 δεσμεύσεις τουλάχιστον να επιδιώξουν να μη γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές εκατέρωθεν πιέσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί μπροστά στο επερχόμενο εκλογικό δίλλημα της απλής αναλογικής.

«Δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας ο ίδιος. Διότι ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα πολλά λάθη, τα τραυματικά λάθη της ΝΔ, διότι φοβάται την επιστροφή στο θώκο του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/04/2022