Κόσμος

Στο βυθό η ρωσική ναυαρχίδα «Μόσχα» – Φόβοι για χρήση πυρηνικών από τον Πούτιν στην Ουκρανία

15.04.2022 | 16:19 Eνσωμάτωση

Άμεση προειδοποίηση στις ΗΠΑ απήθυνε η Μόσχα.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση για την βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προϋπολογισμού 800 εκατ. δολαρίων.

Εχει προηγηθεί η απειλή για τα πυρηνικά στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Φόβοι για νεκρούς και πυρηνικά στο «Μόσχα»

Η ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού βυθίστηκε και αναλυτές θέτουν ερωτήματα για το εάν μετέφερε πυρηνικές κεφαλές ενώ άλλοι επισημαίνουν φόβους για δεκάδες νεκρούς παρά το οτι η Ρωσία η υποστηρίζει οτι το πλοίο εκκενώθηκε εγκαίρως.

Λάδι στη φωτιά με το ειρωνικό του σχόλιο βάζει ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας: « Η ρωσική ναυαρχίδα είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για δύτες. Έχουμε άλλο ένα υποβρύχιο αξιοθέατο στη Μαύρη θάλασσα. Θα επισκεφτούμε σίγουρα το ναυάγιο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο».

Οι Ηνωμένες πολιτείες τηρούν αποστάσεις δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζουν πως ακριβώς βυθίστηκε το πλοίο και στην Ρωσία οι αντιδράσεις για την απώλεια της ρωσικής ναυαρχίδας είναι έντονες.

Πληροφορίες ωστόσο θέλουν η οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν για την σημαντική ρωσική απώλεια οδήγησε στην βίαιη σύλληψη του Ιγκόρ Οσίποφ, του αρχηγού του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Μυστήριο με την υγεία του Σοϊγκού

Εκτός του Ιγκόρ Οσίποφ αβέβαιο είναι το μέλλον και του Ρώσου υπουργού Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με την Daily Mail και όσα φαίνεται να λέει εξόριστος από τη Ρωσία μεγιστάνας το καρδιακό επεισόδιο του αξιωματούχου δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια.

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα 20 κορυφαίοι στρατηγοί έχουν στοχοποιηθεί και συλληφθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/04/2022