Ελλάδα

Οι πόλεις του μέλλοντος: Σύγχρονες, ασφαλείς και βιώσιμες

13.04.2022 | 13:42 Eνσωμάτωση

Το όραμα για πόλεις, σύγχρονες, βιώσιμες και ασφαλείς τίθεται επί τάπητος στο διεθνές συνέδριο πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται από την Δευτέρα έως και την Τρίτη 13 Απριλίου, σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα. Οι τοπικοί άρχοντες κάνουν ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας έξυπνες πόλεις, που διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών

Ένα βήμα μπροστά προχωρούν οι δήμοι προκειμένου να γίνουν πιο σύγχρονοι, πιο ασφαλείς και βιώσιμοι για δημότες και επισκέπτες…
Στο Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο οποίο συμμετέχουν δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών από 8 διαφορετικές χώρες παρουσιάζονται επιτυχημένα παραδείγματα έξυπνων λύσεων, που συνδυάζουν τις απαραίτητες υποδομές, με μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα έξυπνων λύσεων, υπηρεσιών και λειτουργικότητας.

«Συζητάμε για την χρηματοδότηση για την υλοποίηση, συζητάμε για το πως αυτό το σημαντικό εργαλείο θα έρθει το συντομότερο δυνατό προς όφελος των πολιτών. Ο στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να κάνει άλματα να μπει στον 21ο αιώνα σαν κόμβος καινοτομίας, μία έξυπνη πόλη. Οι πολίτες να έχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες και να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι άξονες που θα κινηθεί το Συνέδριο αφορούν στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης αστικών κέντρων και την αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων με “έξυπνο” και αποδοτικό τρόπο.

«Μα ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά νόημα μόνο όταν κάνει την καθημερινότητα του πολίτη έστω και λόγο πιο εύκολη που σημαίνει πρακτικά ότι εμείς μαθαίνουμε να λειτουργούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη διαφάνεια», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Υπάρχει μία σοβαρή αιτία οι δήμαρχοι να χαμογελούν και αυτό έχει να κάνει με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τρέχουν προκειμένου να φτιάξουμε τις πόλεις μας πιο έξυπνες, πιο ευφυείς, πιο ανθρώπινες, πιο βιώσιμες πιο ασφαλείς.. πόλεις μας!», επεσήμανε ο πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το εγχώριο και διεθνές θεσμικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Δεξιοτήτων, την Cisco, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Τρικκαίων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/04/2022