Ελλάδα

Ο ΕΟΤ διοργάνωσε το 1ο Συμπόσιο «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην»

13.04.2022 | 13:25 Eνσωμάτωση

Το 1ο συμπόσιο «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην» με θέμα «Η αειφόρα Οικονομία της Φιλοξενίας σε σύνδεση με την Ελληνική Διατροφή και τον Πολιτισμό» διοργάνωσε ο ΕΟΤ. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου.

Το 1ο συμπόσιο «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην» με θέμα «Η αειφόρα Οικονομία της Φιλοξενίας σε σύνδεση με την Ελληνική Διατροφή και τον Πολιτισμό» διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σκοπός του συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, είναι τόσο η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω προβολής και προώθησης της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων, όσο και η ανάδειξη των προορισμών με αναφορά στο πολιτιστικό τους απόθεμα και τη διαφορετικότητά τους.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης από την αρχαιότητα, τους βυζαντινούς χρόνους και τη νεότερη Ελλάδα.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Τουρισμού και στη βιωματική έκθεση του συμποσίου, ενώ ολοκληρώθηκε με τη συναυλία «Περπατώντας στην Ομορφιά».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/04/2022