Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Προκλητική η στάση του στη δίκη – Δήλωσε «έγγαμος και χήρος»

08.04.2022 | 17:39 Eνσωμάτωση

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε το πρωί στα δικαστήρια. Oι αποδοκιμασίες έντονες.

Η εμφάνιση του πανομοιότυπη με την εικόνα που είχε πριν από την σύλληψη του, σαν να μην πέρασε μια μέρα, το βλέμμα ίδιο, ενώ το αυξημένο βάρος που φέρεται να έχει πάρει οφείλεται στο αλεξίσφαιρο λευκό γιλέκο που φοράει πάνω από το λευκό του πουκάμισο.

Στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας δεν ήταν παρόντες οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν. Ο δικηγόρος τους Θανάσης Χαρμάνης εξήγησε τους λόγους που τους κράτησαν μακριά.

«Ο κύριος Κράουτς είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να μετακινηθεί. Η θέα του δολοφόνου της κόρης της είναι βέβαιο πως θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών. Η κυρία Σουζάνα δεν θέλει να κάνει δηλώσεις. Πλήττεται και η έννοια της μητρότητας, είναι άλλου είδους μητέρα».

H στάση του πιλότου στην αίθουσα έδειξε από την πρώτη στιγμή την γραμμή που θα ακολουθήσει στην δίκη. Ο κατηγορούμενος, που οι πράξεις του προκάλεσαν παγκόσμια φρίκη και βαραίνεται δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, στάθηκε ψύχραιμος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δήλωσε «έγγαμος και χήρος.

Στο Μικτό Ορκωτό μετά την κλήρωση των ενόρκων τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Το σχόλιο για την Πισπιρίγκου

Ο ίδιος μάλιστα ρωτήθηκε και για το άλλο πρόσωπο των ημερών, την Ρουλα Πισπιρίγκου και το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά.

«Ουδέν σχόλιο. Τι να πω για τα τρία παιδιά», δήλωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει πως το έγκλημα δεν ήταν σχεδιασμένο

Ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του έκανε καθαρό πως ο Αναγνωστόπουλος θα περάσει στην αντεπίθεση, λέγοντας πως οι μάρτυρες τους θα ρίξουν φως σε σημεία της ανάκρισης και της προανάκρισης, ενώ ο πιλότος δεν αποδεχεται πως ο φόνος για τον οποίο αρχικά η αστυνομία άκουσε από τον Ανανγνωστόπουλο πως τον είχαν κάνει ληστες, ήταν προσχεδιασμένος.

Σε όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο πιλότος άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή και κοίταζε την εισαγγελέα στα μάτια, την ώρα που οι Βρετανοί δημοσιογράφοι μέσα στην αίθουσα ήταν καρφωμένοι πάνω του και κάποιοι προσπάθησαν να τραβήξουν και πλάνα με κινητά, προκαλώντας την αντίδραση της έδρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη μετά την σημερινή διακοπή που ζήτησε ο δικηγόρος του, επειδή είχε και άλλη δίκη παράλληλα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα Φιλοζωικού Σωματείου να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το σκυλάκι της οικογένειας που έπνιξε και κρέμασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν δικαούται το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής»

Στο Live News μίλησε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος μίλησε για το τι ελαφρυντικά θα επιδιώξει η πλευρά του πιλότου και τι θα ισχυριστεί για τη σχέση του με την Καρολάιν.

«Μιλάμε για μία ομολογημένη πράξη. Δεν έχουμε άρνηση, δεν έχουμε να αμφισβητήσουμε καταστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε σχετικά με τα δεδομένα που συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ και την αξιολόγηση αυτών. Το τι έγινε μετέπειτα, η προσπάθεια συγκάλυψης, αφορά ένα διαφορετικό σκέλος σε σχέση με την ψυχολογία που βρισκόταν ο κατηγορούμενος».

Σχετικά με το ελαφρυντικό του εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ο δικηγόρος δήλωσε πως αυτό είναι θέμα κρίσης και απόφαση του δικαστηρίου.

«Ο εντολέας μου ουδέποτε επιδίωξε να πει οτιδήποτε που να αμαυρώνει ή να επισκιάζει τη σχέση του με την γυναίκα του, είμαι κάθετος σε αυτό», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/04/2022