Ελλάδα

Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τον μαρτυρικό θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

08.04.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σε μια περίοδο όπου ο Μάνος είχε φύγει από το σπίτι, είχε πάει σε μια χαρτορίχτρα και την ρωτούσε εάν πρόκειται να γυρίσει στην περίπτωση που πάθουν κάτι τα παιδιά του. Την ίδια στιγμή ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, κάνει αποκάλυψη - βόμβα στο MEGA λέγοντας ότι, ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, αφού καθημερινά το φως της δημοσιότητας βλέπουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία.

Αποκάλυψη βόμβα για τους δυο θανάτους

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για τη Μαλένα και την Ίριδα.

«Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος», υποστήριξε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε στην κούνια του παιδιού.

«Το πανάκι με το αίμα στο κρεβάτι της Ίριδας δείχνει το δράστη», συνέχισε ο κ. Λέων.

Τα κρίσιμα 30 δευτερόλεπτα

Tο άλλοθι που δίνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου η αδερφή της για το θάνατο της Ίριδας αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες… η αδερφή της 33χρονης θα υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έλειψε από κοντά της μόλις 30 δευτερόλεπτα, προκειμένου να δει τι συμβαίνει με την Ίριδα, και κρίνει πως αυτός ο χρόνος δεν ήταν ικανός ώστε να προκαλέσει κακό στο παιδί», αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στο μικροσκόπιο όμως βρίσκεται και η αιτία θανάτου της Μαλένας… Όπως αποκαλύπτει το MEGA στη περίπτωση της Μαλένας έχει βρεθεί μια εκδορά που εντοπίστηκε στην περιοχή της μύτης η οποία μπορεί να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

«Κατά την εξέταση βρέθηκε μια μικροεκδορά λίγα χιλιοστά που μπορεί να έχει προκληθεί από ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως νύχι», ανέφερε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Στο μεταξύ… σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην ανακρίτρια ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είχε σώσει τη ζωή της 9χρονης Τζωρτζίνας όταν εκείνη είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Είναι ο πρώτος που κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εντατικολόγος Ηλιάδης αναμένεται να περιγράψει τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα.

Το σχέδιο με τους μπράβους

Μία αποκαλυπτική συζήτηση με τον Μάνο Δασκαλάκη είχε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη η 33χρονη σχεδίαζε να στείλει μπράβους για να τον ξυλοκοπήσουν.

«Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει πληροφορηθεί και έχει επιβεβαιώσει από δικούς του ανθρώπους πως, με τον Μάνο Δασκαλάκη να δηλώνει παραπλανημένος από τις μυστικές τακτικές της γυναίκας του», τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, σήμερα θα επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού την 33χρονη γυναίκα για να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα ώστε να μπορεί να τρέφεται από το κυλικείο των φυλακών.

Η Ρούλα που διανύει την τέταρτη ημέρα κρατούμενη σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης.

Στη χαρτορίχτρα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Πελοπόννησος η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάει σε χαρτορίχτρα όταν ο Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει από το σπίτι και την ρώτησε εάν ο άνδρας της θα επιστρέψει πίσω σε περίπτωση που το παιδί τους αρρωστήσει.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας καθοριστικά, για το δέσιμο των συνταρακτικών υποθέσεων της Μαλένας και της Ίριδας.

«Με την Τζωρτζίνα πολεμήσαμε μαζί» – Κρίσιμη η κατάθεση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε στις 11 το πρωί ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Ο γιατρός με συγκλονιστικά λόγια περιέγραψε τις προσπάθειες για να σώσουν την Τζωρτζίνα.

Τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση της Πάτρας θα καταθέσει στην ανακρίτρια ο εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για το πρόσωπο που πρώτο κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται κρίσιμος μάρτυρας καθώς είναι ο γιατρός που είχε σώσει τη ζωή της Τζωρτζίνας όταν εκείνη είχε εισαχθεί στην εντατική Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την επισκέφθηκαν στην φυλακή η αδερφή και η μητέρα της

Η αδερφή και μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου την επισκέφθηκαν στην φυλακή και της έφεραν ρούχα και τηλεκάρτες και μία εξωτερική κεραία. καθώς η κατηγορούμενη είχε ζητήσει να μπει τηλεόραση για να παρακολουθεί τις εξελιξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2022