Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή των αμάχων στην Μπούσα του Κιέβου – Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Ρωσία

04.04.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Διεθνή κατακραυγή προκαλούν οι εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στους δρόμους της Μπούσα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο για σφαγή και ζητά ακόμα περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ο Μαρίνος Αλειφέρης με την κάμερα του MEGA βρέθηκε στο σημείο της φρίκης και μετέδωσε αποκαρδιωτικές εικόνες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 340 πτώματα. Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν γενοκτονία, ενώ η Ρωσία μιλάει για προβοκάτσια.

Η σφαγή των αμάχων στην Μπούσα του Κιέβου

Κάθε εκατοστό του δρόμου είναι γεμάτο από πτώματα.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τη φρίκη της σφαγής των αμάχων στην πόλη Μπούτσα αμέσως μετά την αποχώρηση των rωσικών δυνάμεων.

Απλοί πολίτες οι περισσότεροι με δεμένα χέρια και πυροβολημένοι.

Στα καταφύγια η εικόνα είναι χειρότερη, με τις σορούς να είναι στοιβαγμένες σαν τσουβάλια.

Όσοι βίωσαν τον εφιάλτη δεν μπορούν να πιστέψουν την απάνθρωπη θηριωδία.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μια τάφρο μήκους σχεδόν 14 μέτρων σκαμμένη στο έδαφος ουκρανικής εκκλησίας.

Πρόκειται για ομαδικό τάφο σε εκκλησία ακόμα ανοιχτό, με μισοθαμμένα χέρια και πόδια να ξεπροβάλουν από το κόκκινο χώμα που τα σκεπάζει.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα μίλησε για εγκλήματα πολέμου ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε παρέμβαση στα αμερικανικά βραβεία Γκράμι.

Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Ρωσία

Η Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες για θηριωδίες στην Μπούτσα, με το ρωσικό υπουργείο άμυνας να υποστηρίζει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα είναι «προβοκάτσια».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2022