Ελλάδα

Το MEGA στηρίζει τη δράση για τον αυτισμό – Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι

03.04.2022 | 20:42 Eνσωμάτωση

Το MEGA στηρίζει τη δράση «Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» του του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου που αφορά όλους όσοι βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Δημήτρης Παπανικολάου «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε τη δράση «Όλοι Μοναδικοί – Όλοι Ίσοι», το εκπαιδευτικό – αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Η αφορμή γι’ αυτή του την δράση είναι η κόρη του, Άρια.

«Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή. Η συμπεριφορά σου απέναντι του είναι. Καλό είναι να ενημερωθεί ο κόσμος να μην αποκλείει. Είμαστε στο μηδέν, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να γίνουν, από τα νοσοκομεία, από την εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ενημερωθούν», δήλωσε στο MEGA.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε παράκληση να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ για αυτά τα παιδιά.

«Ο αυτισμός έχει διάφορες λειτουργικότητες. Όλο αυτό το ξεκίνησα λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Είναι ένα υπέροχο κορίτσι.Ως γονείς έχουμε ένα άγχος για το μετά αλλά πρέπει να προετοιμάσεις και την κοινωνία», πρόσθεσε.

Στο πλευρό του ο πρώην μπασκεμπολιστας έχει τo MEGA και τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Από σήμερα ειναι δίπλα μας το Mega και το ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά θα ευχαριστήσω και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν τον ξερω προσωπικά, αλλά γνωρίζω πως ήταν προσωπική του επιλογή».

Συνοδοιπόροι και πρεσβευτές του προγράμματος είναι ο Νίκος Γκάλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2022