Κόσμος

Ουκρανία: Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων σε περιοχή έξω από το Κίεβο

03.04.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Η φρίκη δεν έχει τέλος στην Ουκρανία. Οι περιοχές που έχουν εγκαταλείψει οι ρωσικές δυνάμεις είναι "σπαρμένες" χαλάσματα, διαλυμένα άρματα μάχης και εκατοντάδες σωρούς αμάχων. Οι Ουκρανοί μιλούν ανοιχτά για εγκλήματα πολέμου έχοντας μάλιστα ζητήσει την συνδρομή εμπειρογνωμόνων με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλά για γενοκτονία. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις φρικαλεότητες.

Μόνο χαλάσματα, καταστροφές και θάνατο αφήνουν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις που υποχωρούν. Οι άμαχοι πληρώνουν και πάλι πολύ βαρύ φόρο αίματος. Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης για ακόμη μία φορά καταγράφει την απόλυτη φρίκη.

Οι δρόμοι των πόλεων είναι κυριολεκτικά σπαρμένοι από σορούς αμάχων… Οι περισσότεροι με δεμένα χέρια και πόδια πυροβολημένοι στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το Κίεβο μιλά ανοιχτά για αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου από την πλευρά των Ρώσων.

«Οι καταγγελίες από τους πολίτες στην Ιβάνα Φρανκίβ για μαζικές εκτελέσεις πολιτών συνεχίζονται. Βρισκόμαστε στην αυλή ενός σπιτιού. Δίπλα μου βρίσκονται οι σοροί τριών ανδρών. Όλοι τους είναι πυροβολημένοι στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες απλά μπήκαν μέσα στην αυλή και τους εκτέλεσαν χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα», αναφέρει ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης.

«Τρεις γείτονες μου, άμαχοι, την ώρα που μαγείρευαν τους πυροβόλησαν αυτοί οι βάρβαροι. Μας συμπεριφέρονταν λες και ήμασταν σκυλιά», αναφέρει κάτοικος.

Όσοι επέζησαν του ρωσικού σφυροκοπήματος και της βαρβαρότητας του στρατού κατοχής προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα τρόφιμα αλλά και άσβεστη δίψα για ζωή.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας σήμερα σε αμερικανικό δίκτυο έκανε λόγο για γενοκτονία.  Ο υπουργός Εξωτερικών Κουλέμπα υπογράμμισε πως η Ουκρανία έχει ήδη ζητήσει από εμπειρογνώμονες να έρθουν στην χώρα και να συλλέξουν στοιχεία για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας 48 ώρες μετά την πρώτη προβολή των φρικαλεοτήτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρνείται κατηγορηματικά την διάπραξη εγκλημάτων από τον ρωσικό στρατό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2022