Καιρός

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

24.01.2022 | 13:30 Eνσωμάτωση

Την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία θα είναι σε εξέλιξη, και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

Έτσι θα συνεχίζει να χιονίζει και την Τρίτη στο Αιγαίο, από τα νησιά στα βόρεια τμήματα, στις Σποράδες , στην Εύβοια ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Με χιονοπτώσεις και στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στο ηπειρωτικό κομμάτι θα υποχωρήσουν αρκετά και θα παραμείνουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ,μέχρι και το τέλος της ημέρας. Και εδώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι πιο εξασθενημένες όσο βαδίζουμε προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε χαμηλά επίπεδα, 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο και 3 έως 5 βαθμούς οι μέγιστες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο θα πέσει στους -18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, με πολύ κρύο σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιοχές ο παγετός θα είναι ολικός.

Οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Στην Αττική μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού θα δέχονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, με βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου στα νότια και μέχρι 2 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας και βοριάδες στα 6 με 8 μποφόρ το πρωί και 9 μποφόρ, με σταδιακή υποχώρηση από το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου και θα φυσάει βοριάς στο Θερμαϊκό 5 με 7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 24/01/2022