Ελλάδα

«Σφυροκοπά» αδιάκοπα η «Ελπίδα»: Πότε κορυφώνεται η κακοκαιρία

24.01.2022 | 17:25 Eνσωμάτωση

Στα λευκά έντυσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» όλη την χώρα, κι αν αρκετοί χάρηκαν που είδαν άσπρη ήμερα, τα προβλήματα που συσσωρευτήκαν σαν χιονοστιβάδα, δημιουργούν πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές, αφού τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν με σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Από τα βόρεια προάστια μέχρι και το κέντρο της Αθήνας ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Καλλιθέα και τη Γλυφάδα το θερμόμετρο έδειξε 1.

Με την θερμοκρασία στον Διόνυσο, την Εκάλη και την Κηφισιά να είναι στους -2 βαθμούς κελσίου, το Μαρούσι, το Γαλάτσι, το Σύνταγμα στους 0, τις επόμενες ώρες αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας.

Στην «κατάψυξη» η Δυτική Μακεδονία

Μπορεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στη μία το μεσημέρι να καταγράφηκε στη Σαμαρίνα με -11, το Μέτσοβο με -9, την Ορεινή Φωκίδα με -9 και το Καρπενήσι -7 βαθμούς κελσίου, τα δύσκολα όμως έρχονται με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν για τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Στα λευκά θα παραμείνουν τα νησιά των Κυκλάδων και του Βορείου Ανατολικού Αιγίου, με το χιόνι να πέφτει πυκνό ακόμα και δίπλα στο κύμα, καθώς ο χιονιάς θα ενταθεί τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι ακραίες χιονοπτώσεις θα αρχίζουν να εξασθενούν από το μεσημέρι της Τρίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 24/01/2022