Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τί σημαίνουν τα πρώτα ευρήματα της εξέτασης DNA της 24χρονης

23.01.2022 | 15:09 Eνσωμάτωση

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο «Τί λες τώρα» για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα, και φυσικά τα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων.

Για την αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό

«Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει αυτή την πληροφορία, γιατί τα ελληνικό κράτος, και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει, και μάλιστα σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας. Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία αι αυτό έχει μία διαδικασία.Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλέι περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις», πρόσθεσε.

Τί είναι αυτές οι ναρκωτικές ουσίες;

«Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εϊναι πάρα πολύ επικίνδυνες ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκόολ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδικακή ανακοπή», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων.

Videos & Απoσπάσματα από Τι Λες Τώρα - 23/01/2022