Κόσμος

Κορωνοϊός: Σε κλοιό διαδηλώσεων αντιεμβολιαστών Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία

23.01.2022 | 13:16 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι καθιερωμένες πλέον διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών του Σαββατοκύριακου σε Ισπανία, Βρετανία και Γαλλία.

Με βασικό σύνθημα: «Μακρόν, δεν θέλουμε το πάσο σου», διαδήλωσαν Γάλλοι αντιεμβολιαστές στο Παρίσι. Από αύριο όλοι οι πολίτες άνω των 16 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να μπουν στους κλειστούς χώρους.

Το πιστοποιητικό νόσησης θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν σε τρεις μήνες.

Βρετανία

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Λονδίνου από υγειονομικούς που διαδήλωσαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου και τη δεύτερη μέχρι την 1η Απριλίου για να μην απολυθούν.

Ισπανία

Θεατρικό δρώμενο θύμισε η διαδήλωση κατά της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε κλειστούς χώρους έγινε και στη Βαρκελώνη.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Ισπανία ξεπερνά το 80%, κάτι που επέτρεψε στις αρχές να αναχαιτίσουν το κύμα της έξαρσης χωρίς να εισάγουν πιο σκληρά μέτρα.

Ινδία

Στην Ινδία, όπου ο τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων ο εμβολιασμός δε σταματά ούτε στις πιο άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στο απομακρυσμένο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ οι υγειονομικοί χορήγησαν εμβόλια στους χωρικούς ακόμα και έξω, κάτω από το χιόνι. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Νέα Ζηλανδία

Τον ίδιο τον γάμο της δεν δίστασε να αναβάλει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας λόγω της επιβολής νέων μέτρων μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 100 εμβολιασμένων ανθρώπων και υποχρεωτική χρήση μάσκας στα εμπορικά καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/01/2022