Κόσμος

Δίδυμα πολικά αρκουδάκια γεννήθηκαν στη Γερμάνια

23.01.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

Ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο, σπάνια δίδυμα ελεφαντάκια και πολικά αρκουδάκια που γεννήθηκαν σε Κένυα και Γερμανία αντίστοιχα αλλά και τους διασώστες στη Βρετανία που χρησιμοποίησαν ένα έξυπνο κόλπο για να σώσουν ένα σκυλάκι.

Τα δίδυμα πολικά αρκουδάκια γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Ροστόκ στη βόρεια Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο και ήδη αναπτύσσονται πολύ καλά. Στα ασπρόμαυρα πλάνα από κάμερα παρακολούθησης μέσα στο καταφύγιό τους φαίνονται τα μικρά να παίζουν και να κάνουν χαρές στη μητέρα τους τη Σίζελ.

Τα πολικά αρκουδάκια ζύγιζαν περίπου 500 γραμμάρια κατά τη γέννα και τώρα έχουν φτάσει τα έξι κιλά. Η τελευταία πολική αρκούδα που γεννήθηκε στο Ροστόκ ήταν το 2014.

Βρετανία

Μία ομάδα διασωστών κλήθηκε να βοηθήσει ένα σκυλάκι που χάθηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή γεμάτη παγίδες. Ο κίνδυνος να πνιγεί στο βάλτο ήταν μεγάλος και οι εθελοντές σήκωσαν ένα ντρόουν στο οποίο κρέμασαν ένα λαχταριστό λουκάνικο και δελέασαν την σκυλίτσα ώστε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη περιοχή.

Η Μίλι όπως είναι το όνομά της είχε εξαφανιστεί 2 μέρες νωρίτερα και το κόλπο με το λουκάνικο αποδείχθηκε σωτήριο. Λίγες ώρες μετά επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη της αφού εντοπίστηκε κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο.

Κένυα

Η ευτυχισμένη μητέρα η Μπόρα θηλάζει τα νεογέννητά της την ώρα που ο πατέρας, ο Ντάουντ, άγρυπνος φύλακας, παρακολουθεί την τρυφερή στιγμή. Το ζευγάρι των μικρών ελεφάντων γεννήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Εθνικό Καταφύγιο Σαμπούρου της Κένυας.

Οι βιολόγοι λένε πως σπάνια γεννιούνται δίδυμα σε πληθυσμούς ελεφάντων και οι μητέρες δεν έχουν αρκετό γάλα για να ταΐσουν και τα δύο μικρά. Η γέννηση διδύμων έχει καταγραφεί μόνο μία φορά στο παρελθόν στο ίδιο πάρκο το 2006.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/01/2022