Πολιτική

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης

19.01.2022 | 20:51 Eνσωμάτωση

Στις 18 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί για τα αδικήματα που κατηγορείται στην υπόθεση Novartis o εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης, μετά την προθεσμία που έλαβε.

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου και της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνη στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της σκευωρίας σε βάρος δέκα πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis.

O Κώστας Βαξεβάνης αναμένεται να απολογηθεί με τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας και σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή καθώς και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Με υποστηρικτές του εκδότη να συγκεντρώνονται έξω από τον Άρειο Πάγο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παύλου Πολάκη, η πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Μαρία Γεωργίου επεφύλασσε ένα ισχυρό ράπισμα εναντίον όσων επιχειρούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη» σημείωσε η κυρία Γεωργίου.

Παρόντες στο κάλεσμα υπερ Βαξεβάνη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Γιαννούλης και Χρήστος Σπίρτζης.

«Και αυτή η προσπάθεια της Μητσοτάκης ΑΕ θα πέσει στο κενό. Η αυθόρμητη συγκέντρωση είναι δείγμα του ποιο είναι το κλίμα πραγματικά στην κοινωνία» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά: «Και στο παρελθόν με καθεστωτικό τρόπο προσπαθούσε να εργαλειοποιήσει τους θεσμούς και να πετύχει πράγματα και η επίθεσή της τώρα, είναι μια επίθεση που δεν αφορά την κυβέρνηση, είναι επίθεση που αφορά τη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Η αλήθεια θα λάμψει υποστηρίζουν οι συνήγοροι του εκδότη. «Να μην αφήνουμε υπονοούμενα για τη δικαιοσύνη διότι ένθεν κακείθεν πιθανόν να γίνει εκμεταλλεύσιμο από κάποιους. Σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη και ορθή απονομή της» τόνισε ο Βασίλης Καπερνάρος.

Η απολογία Βαξεβάνη ορίστηκε για τις 18 Φεβρουαρίου και δυο ημέρες νωρίτερα θα απολογηθεί ως και ο εκδότης Γιάννης Φλιππάκης για το σκέλος της υποθεσης εκβίασης εκβίασης του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/01/2022