Πολιτική

Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη για τον Κώστα Βαξεβάνη

18.01.2022 | 21:14 Eνσωμάτωση

Σε διαδήλωση έξω από το γραφείο της ανακρίτριας καλεί ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως την ανεξαρτησία του Ανώτατου Δικαστηρίου τονίζει η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες της διακυβέρνησής τους, ακολουθούν έναν δρόμο επικίνδυνο για τη δημοκρατία.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για 2 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα στην υπόθεση Novartis με κεντρικό ελεγχόμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η σύγκρουση μεταφέρθηκε στη βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

«Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία που αποκάλυψε ότι η Novartis στην Αμερική πλήρωσε 350εκ ευρώ επειδή τα πιάσανε πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα; Είναι έτσι ή δεν είναι;» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει μαινόμενος κατά πάντων εκτός μικροφώνου – προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρεύοντος.

«Μια εισαγγελική παραπομπή δεν είναι καταδίκη και δεν παραβιάζουμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ και για τον Βαξεβάνη και για τον Πολάκη και για εμένα και για όλους» δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Φιλιππάκης θα περάσουν την Τετάρτη το κατώφλι της ανακρίτριας και αναμένονται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/01/2022