Ελλάδα

Γλυφάδα – Βομβιστική επίθεση σε συγκρότημα πολυκατοικιών

18.01.2022 | 20:44 Eνσωμάτωση

Λίγο μετα τις 03:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι στην οδό Οινόης στη Γλυφάδα ξυπνούν από τον εκκωφαντικό θόρυβο έκρηξης.

Κάμερα ασφάλειας από μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας έχει καταγράψει τη στιγμή που εκρήγνυται ο μηχανισμός με ένα σύννεφο σκόνης και συντριμμιών να καλύπτει τα πάντα.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο και αφήσαν τον μηχανισμό στην είσοδο συγκροτήματος πολυκατοικιών αδιαφορώντας για τις ζωές των πολιτών. Χρησιμοποιώντας πιθανότατα δυναμίτη πυροδοτήσαν τον μηχανισμό προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημίες.

Αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο παραμορφωθήκαν από την έκρηξη ενώ τζαμαρίες σπιτιών της περιοχής έγιναν θρύψαλα από το οστικό κύμα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών απέκλεισε το σημείο της έκρηξης και περισυνέλεξε ό,τι είχε απομείνει από τον μηχανισμό με σκοπό να σταλεί στα εργαστήρια εργαστήρια για ανάλυση. Ταυτόχρονα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν υλικό από κάμερες για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών θα δώσουν οι ενοϊκοί των πολυκατοικιών ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει ένας ομογενής που κατά το παρελθόν είχε πέσει θύμα διάρρηξης στο διαμέρισμα του δυο φορές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/01/2022