Ελλάδα

Σε πυρήνες των 100 ατόμων οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» σε όλη την Ελλάδα

16.01.2022 | 20:09 Eνσωμάτωση

Αντιεμβολιαστές κάνουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα... Φυσικά, κανείς δε φορά μάσκα μέσα στον συνωστισμό.

Με την αγορά σήμερα ανοιχτή πέρασαν έξω τα καταστήματα και όπου έβλεπαν καταναλωτές να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους, προχωρούσαν σε λεκτική επίθεση.

Α λα «τάγμα εφόδου»

Οι παράνομες δράσεις της επονομαζόμενης οργάνωσης Θεματοφύλακες του Συντάγματος έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των Αρχών.

Καταδρομικές επιθέσεις, έφοδοι σε εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία, τραμπουκισμοί ακόμα και … αρπαγή, όπως αυτή του γυμνασιάρχη στην Πιερία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι θεματοφύλακες λειτουργούν με δομή και ιεραρχία που παραπέμπει σε τάγματα εφόδου. Διακριτοί ρόλοι και… διακριτικά στα ρούχα.

Πυρήνες των 100 ατόμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Λέσβο, Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας, όλοι τους αυτόκλητοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», έδειξε η έρευνα της Ασφάλειας μετά την εισαγγελική παραγγελία.

Πένθος για τον Βασίλη Σαλέα

Δύσκολες ώρες για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Βασίλη Σαλέα, που έχασε χθες τη γυναίκα του Κάρμεν Παναγιωτοπούλου από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα και μητέρα 4 παιδιών, δεν είχε εμβολιαστεί.

Οργή στη Λήμνο

Στη Λήμνο, αρνητές κατηγόρησαν ιερέα πως νόσησε επειδή δεν είναι κοντά στον Θεό! «Πάτερ έκανες το εμβόλιο, νόσησες, μπήκες ένα μήνα στο νοσοκομείο και ένα μήνα στο σπίτι αλλά πάλι μυαλό δεν έβαλες» ανέφεραν.

Αυτο το φέιγ βολάν που τοιχοκολλήθηκε έξω από την εκκλησία προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου. «Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και δεν κινδυνεύει μόνο η ζωή τους, διότι είχαμε στο νησί θανάτους από οικογένειες αρνητών, κάνουν και τους συνανθρώπους τους να κινδυνεύουν» τόνισε ο μητροπολίτης.

Όπως είπε ο μητροπολιτης, ο συγκεκριμένος ιερέας πριν χειροτονηθεί ήταν εκπαιδευτικός και είναι αξιοσέβαστος και αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/01/2022