Αθλητικά

Αυστραλία – Οι Αρχές πέταξαν εκτός Open τον Τζόκοβιτς και τον απέλασαν

16.01.2022 | 20:43 Eνσωμάτωση

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει ο σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έχασε τη δικαστική διαμάχη -διάρκειας 11 ημερών- με την κυβέρνηση της Αυστραλίας και απελάθηκε από την χώρα.

Η πτήση από Μελβούρνη για Ντουμπάι αναχωρεί. Στο αεροπλάνο επιβαίνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η ομάδα του. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχασε την τελευταία νομική μάχη που έδωσε επί αυστραλιανού εδάφους.

Η βίζα του ανακλήθηκε οριστικά και αμετάκλητα και ο ίδιος αποχωρεί από την Αυστραλία ως ανεπιθύμητος. Δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν.

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες, το τριμελές δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την ένσταση του Σέρβου κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, να τον απελάσει.

Αν και το σκεπτικό θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, είναι προφανές πως οι δικαστές έκαναν δεκτό το επιχείρημα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης περί κινδύνου ενίσχυσης του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Αυστραλία στην περίπτωση που παρατεινόταν η παραμονή του Τζόκοβιτς στη χώρα. Η πλευρά του Σέρβου αντέτεινε ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο, αλλά δεν έπεισε.

Η απόφαση για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο στη Σερβία.

Στη Μελβούρνη υποστηρικτές του Τζόκοβιτς συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο για να του συμπαρασταθούν. Δεν είχαν όμως όλοι οι κάτοικοι της πόλης την ίδια άποψη.

Ανάμικτα ήταν και τα συναισθήματα των συναθλητών του. Δεν είναι εύκολο γι’ αυτούς να ρίξουν στην πυρά τον κορυφαίο.

Τη θέση του Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν, που αρχίζει τα ξημερώματα, θα πάρει ως πρώτος επιλαχών ο Ιταλός Σαλβατόρε Καρούζο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/01/2022