Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το άνοιγμα των σχολείων & την πανδημία

16.01.2022 | 08:52 Eνσωμάτωση

Για την πανδημία και το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της έξαρσης της Όμικρον μίλησαν στο «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» οι βουλευτές Νίκος Φίλης και Φωτεινή Αραμπατζή. Την ίδια στιγμή ηχηρή είναι η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.

Πρόσφατα ο Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, είχε απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να καθυστερήσει για μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων, μία άποψη που δεν αναθεωρεί.

«Είχαμε πει το λογικό, ακούγοντας και τους γιατρούς στα νοσοκομεία και τους ειδικούς, ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια. Δεν λήφθησαν αυτά τα μέτρα, δεν δόθηκαν μάσκες, ούτε μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Επιμένουν σε μία αρχή, το 50%+1 για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, το οποίο είναι έξω από κάθε επιστημονική αντίληψη. Είπαμε μία εβδομάδα ακόμα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, να περάσει το μεγάλο κύμα και δικαιωθήκαμε», είπε.

Κύμα καταλήψεων έχει κατακλύσει τα σχολεία της χώρας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τα μέτρα. Ο κ. Φίλης σχολίασε πως τα αιτήματα των μαθητών είναι λογικά, καθώς ζητούν ανοιχτά σχολεία με υγειονομικές προϋποθέσεις, και είπε πως βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών.

Η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής ΝΔ, χαρακτήρισε τρομολαγνική τη διάθεση του Νίκου Φίλη και του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον κ. Φίλη να ισχυρίζεται πως τα self test δεν είναι τόσο αξιόπιστα, η κ. Αραμπατζή αντέκρουσε το επιχείρημά του λέγοντας πως είναι αποτελεσματικά και συνέβαλαν στη αναχάιτιση της διασποράς του κορωνοϊού.

«Αντιλαμβανόμαστε πόσο μεγάλη θα ήταν η μετάδοση της ούτως ή άλλως μεταδοτικής Όμικρον. Το γεγονός ότι ελάχιστα τμήματα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι η στοχευμένη αντιμετώπιση είναι ένα ακόμη φίλτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με την δήλωση Πολάκη, ο οποίος είπε πως την επόμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία θα είναι αλλιώς και πρότεινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δικαστές, ο κ. Φίλης είπε πως δεν πρόκειται για θέση του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το καλοκαίρι προγραμματικό συνέδριο. Έχει θέσεις για όλα τα ζητήματα, μεταξύ και αυτών της δικαιοσύνης, για όταν επανέλθει στην εξουσία. Μας δεσμεύει η θέση του προγραμματικού συνεδρίου».

Με την ακρίβεια πλέον να «χτυπάει» αλύπητα τους καταναλωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών.

«Τώρα είναι η στιγμή των εκλογών. Η κυβέρνηση με την οικονομική της πολιτική καταρρακώνει τα νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Φίλης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 16/01/2022