Κόσμος

Κίνα – Αναζωπύρωση της «Όμικρον» λίγο πριν τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες

16.01.2022 | 13:21 Eνσωμάτωση

Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στο Πεκίνο ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές.

Το πρώτο τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα εντοπίστηκε στη συνοικία Χαϊντιάν όπου έχουν τις έδρες τους πολλές εταιρείες τεχνολογίας. Το σπίτι και ο χώρος εργασίας του μολυσμένου ατόμου σφραγίστηκαν ενώ οι Αρχές συνέλεξαν σχεδόν 2.500 δείγματα από επαφές του στις δύο τοποθεσίες.

Κινέζοι αξιωματούχοι παραδέχονται πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την στρατηγική των μηδενικών κρουσμάτων που ακολουθεί το Πεκίνο εφαρμόζοντας «δρακόντεια» μέτρα.

Το πρώτο κρούσμα της Όμικρον εντοπίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Τιανζίν με τα 14 εκατομμύρια των κατοίκων να υποβάλλονται σε μαζικά τεστ τρεις φορές μέσα σε έναν μήνα. Ακολούθησαν άλλες 14 περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Σαγκάη που ανακοίνωσαν μολύνσεις με το νέο στέλεχος.

Οι Αρχές προσπαθούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση με ακυρώσεις πτήσεων και συστάσεις προς τους πολίτες να μην ταξιδέψουν την εορταστική περίοδο της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί που αρχίζουν το ίδιο διάστημα, θα γίνουν σε “κλειστό κύκλο”, που σημαίνει περιορισμένο κοινό και απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/01/2022