Ελλάδα

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί των super cars

15.01.2022 | 20:13 Eνσωμάτωση

Πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει τα super cars και τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οδηγοί τους. Στο MEGA μιλά test driver ο οποίος έχει οδηγήσει πάνω από 70 τέτοια αυτοκίνητα και εξηγεί ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν εάν ο οδηγός δεν είναι εξοικειωμένος με την οδήγησή τους.

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης, δημοσιογράφος και test driver, έχει οδηγήσει περισσότερα από 70 super cars. Έχοντας καθίσει πίσω από τιμόνι της Ferrari 488 pista μιλά αποκλειστικά στο MEGA για την εμπειρία του

«Έχω καταλάβει και τη χαρά και τον κίνδυνο, είναι φανταστικό το συναίσθημα ακόμη και να κάθεσαι να οδηγείς πολύ αργά και να ακούς τον ήχο ενός μεγάλου κινητήρα, αλλά αν αρχίζεις να οδηγείς γρήγορα γίνονται όλα πολύ περιπλοκά γιατί οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο γρήγορα τους πλησιάζεις».

200 χιλιόμετρα σε 10 δευτερόλεπτα

«Ένα καθημερινό αυτοκίνητο κάνει 0-100χλμ σε δέκα δευτερόλεπτα ενώ η Ferrari για την οποία μιλάμε θα φτάσει 0-200 σε δέκα δευτερόλεπτα οπότε αν απερίσκεπτα πατήσεις το γκάζι, σκέψου με πόσα παραπάνω χιλιόμετρα θα φτάσεις στο σημείο».

Η αλλαγή από ένα απλό ΙΧ σε ένα super car χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί οι διαφορές είναι τεράστιες όπως λέει ο δημοσιογράφος.

«Όταν από ένα αυτοκίνητο 100-150 ίππων περάσεις σε κάτι που έχει 400-500, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν ξέρεις τίποτα πια, οπότε πρέπει σταδιακά να ξεκινήσεις να το μαθαίνεις».

Ο οδηγός που έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο αυτοκίνητο πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεκτικός και υπεύθυνος, λέει ο Μιχάλης Γεωργιάδης.

«Το πιο σημαντικό πράγμα το οποίο μιλάμε για το πώς θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο, είναι η στάση του σώματος του οδηγού. Δεν το συζητώ ότι ο οδηγός που μπαίνει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο υψηλών εντυπώσεων πρέπει να είναι απολύτως νηφάλιος, ξεκούραστος και σε καλή φυσική κατάσταση».

Τα αυτοκίνητα υψηλών ίππων είναι φυσικά εντυπωσιακά. Η οδήγησή τους ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/01/2022