Κόσμος

ΗΠΑ – Πέθανε η 15χρονη που έπασχε από το σύνδρομο «Benjamin Button»

15.01.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Ένα μικρό κορίτσι από το Τέξας, η Αντάλια Ρόουζ, έφυγε χθες από τη ζωή χτυπημένο από μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, το επονομαζόμενο και σύνδρομο Μπέντζαμιν Μπάτον.

Η Αντάλια ήταν μόλις 15 ετών. Γεννήθηκε με ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, την προγηρία που εδώ και κάποια χρόνια οι γιατροί αποκαλούν σύνδρομο Μπέντζαμιν Μπάτον.

Μόλις 500 παιδιά στον πλανήτη έχουν αυτήν την ασθένεια που προκαλεί πρόωρο και ταχύτατο γήρας.

Η Αντάλια ζύγιζε μόλις 6,5 κιλά και είχε ύψος που δεν ξεπερνούσε τα 80 εκατοστά.

Μέσα από βίντεο και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μικρό κορίτσι έδινε μέσα από τη δική του ανίατη ασθένεια ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ζώντας μία ζωή δανική, η μικρή Αντάλια μέσα από χαμόγελό της, το χιούμορ της και κυρίως τον χορό απέκτησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ακολούθους στο Youtube και 380.000 στο Instagram.

Στο πλευρό της πάντοτε η μητέρα της η οποία ποτέ δεν είδε το παιδί της ως βάρος και εμπόδιο.

Εκτός από την μαμά της σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή της Αντάλια είναι και ο πατριός της, ο οποίος την γνώρισε όταν ήταν λίγων μηνών και ποτέ δεν θέλησε να φύγει παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε η οικογένεια.

Η αισιοδοξία και η αγάπη που εξέπεμπε η μικρή Αντάλια ήταν «κολλητική».

Το μικρό κορίτσι με την ανίατη ασθένεια κατάφερε στα ελάχιστα χρόνια που έζησε να δώσει απλόχερα αγάπη τόσο στους δικούς της όσο και σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, αποδεικνύοντας πως παρά το μικρό της μέγεθος και την ασθενική όψη είχε μία τεράστια καρδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/01/2022